Από τα 100+ άρθρα για καλοκαίρι, διαλέξαμε 14 και σας τα προτείνουμε

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά… πάνω από 100 άρθρα μας αναφέρονται στο καλοκαίρι, άλλα περισσότερο, άλλα λιγότερο!

Τώρα που και ...επίσημα μπήκε το καλοκαίρι, μια και περάσαμε το μεσημέρι της 21ης Ιουνίου 2014 που σηματοδοτεί την «αστρονομική» έναρξη του Καλοκαιριού με την είσοδο μας στο θερινό ηλιοστάσιο -θα τελειώσει την 21η Σεπτεμβρίου- αποφασίσαμε να κάνουμε ένα κατάλογο των πιο διαχρονικών από αυτά. Μπορεί να γράφτηκαν για προηγούμενα καλοκαίρια, αλλά πάντα περιγράφουν ίδιες συνθήκες –βλέπετε, τα καλοκαίρια δεν αλλάζουν …συνήθειες!. Γι’ αυτό και είναι διαχρονικά.

Είναι πολύτιμα αυτά τα άρθρα, γιατί δίνουν οδηγίες για τον τύπο των κρασιών που είναι κατάλληλα, για συνδυασμούς με διάφορα καλοκαιρινά φαγητά

Ξεκινάμε με το πρόσφατο άρθρο του Γρηγόρη Μιχαήλου, «10 Καλοκαιρινές απολαύσεις» που προτείνει κρασιά που θα απολαύσει ο ίδιος αυτό το καλοκαίρι, αλλά και ένα κατάλογο των κρασιών που πρέπει να πιούμε  μας δίνει ο Γρηγόρης στο «Summer Wines» με λευκά, ροζέ, ερυθρά, αφρώδη… Ο «Οδηγός Οινικής Επιβίωσης στην Καλοκαιρία» περιγράφει την προστασία των κρασιών μας κάτω από τις συνθήκες που δημιουργούνται από καλοκαιρινές μας δραστηριότητες, αφού  ο ήλιος και η ζέστη δεν είναι πάντα οι καλύτεροι φίλοι του κρασιού. Καλό λοιπόν είναι να ξέρουμε τι να προσέξουμε, τι να αποφύγουμε και πώς να προφυλάξουμε το κρασί μας τις επερχόμενες θερμές ημέρες του χρόνου.

Στο «Θέλω επειγόντως διακοπές... Και ένα ποτήρι ροζέ» περιγράφονται τα υπέροχα ροζέ, τόσο ταιριαστά με το Ελληνικό καλοκαίρι είτε σαν συνοδεία των καλοκαιρινών εδεσμάτων, είτε σαν απεριτίφ. Στο «Κρασί και διακοπές: Συμβουλές στους νέους οινόφιλους...» κάνουμε ακριβώς αυτό: Δίνουμε συμβουλές στους νέους οινόφιλους πως θα ταιριάξουν τις διακοπές τους με το κρασί! Αν πάλι είστε από τους τυχερούς που θα πάνε διακοπές με …πλεούμενο, τότε το άρθρο μας «Το κρασί... εν πλω» είναι σίγουρα για εσάς!

Αλλά και για τους φίλους της Ρετσίνας, έχουμε το άρθρο «Πιάσε μια Ρετσίνα! Γιατί όχι;...» που μιλά για την Ελληνική ρετσίνα, το κρασί των ελληνικών διακοπών. Για τη ρετσίνα μιλά και το άρθρο «Ταβερνάκι, αθερίνα, χωριάτικη, ρετσίνα...» κε λίγο διαφορετικό τρόπο...

Μια και μιλάμε για διακοπές, ας είμαστε όμως και προσεκτικοί: Τα άρθρα μας «Προσέξτε τις θερμίδες των ποτών στις διακοπές!» και «Διακοπές και κρασί: Απλά μαθηματικά....»  μας επισημαίνουν τους κινδύνους της αναξέλεγκης οινοποσίας των διακοπών.

Ασφαλώς τα θαλασσινά δίπλα στη θάλασσα είναι κλασσικά καλοκαιρινά φαγητά. Η Μαρία Δήμου στο άρθρο της «Υπέροχοι συνδυασμοί θαλασσινών με κρασιά» μας δίνει ιδανικούς συνδυασμούς που θα κορυφώσουν την απόλαυση των θαλασσινών!

Να τελειώσουμε με μια υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή: «Τα Γεμιστά της κας Χριστίνας... και τα κρασιά τους» μας περιγράφουν πως θα φτιάξουμε θαυμάσια καλοκαιρινά γεμιστά και με τι κρασιά θα τα συνοδεύουμε… η συνταγή, λαχταριστές φωτογραφίες και video θα σας ανοίξουν την όρεξη!

Διαβάστε λοιπόν τα άρθρα που σας προτείνουμε… είναι ένας τρόπος για να προετοιμαστείτε για το καλοκαίρι και τις διακοπές που έρχονται, η και απλά να …φτιαχτείτε ονειρευόμενοι!