Οι Πρωταθλητές-1ο Εξάμηνο 2013
Νάτοι λοιπόν οι Πρωταθλητές του 1ου εξαμήνου του 2014!

Είναι τα κρασιά που ήρθαν πρώτα σε πωλήσεις φιαλών στο House of Wine. Τα κρασιά που εσείς επιβραβεύσατε με τις αγορές σας αυτό το εξάμηνο και αναδείξατε σε Πρωταθλητές!

Όπως πάντα, δημοσιεύουμε 4 λίστες "Πρωταθλητών": Η πρώτη, οι λεγόμενοι "Πρωταθλητές των Πρωταθλητών" περιλαμβάνει τα κρασιά εκείνα, ασχέτως χρώματος, που αγοράσατε εσείς περισσότερο από το House of Wine ολόκληρο το 2014. Οι υπόλοιπες είναι οι Πρωταθλητές των ερυθρών, λευκών και ροζέ, και περιλαμβάνουν τα κρασιά που διακρίθηκαν  σε αυτές τις κατηγορίες. Οι πρωταθλητές "μετρούν" αριθμό φιαλών που αγοράσατε.

Δεν αποτελεί πια μεγάλη έκπληξη το κυριολεκτικό "σάρωμα" των πρώτων θέσεων από το Κτήμα Αβαντίς: Πέρυσι 3 θέσεις στις 10: 1η , 2η και 4η θέση, φέτος 5(!) στις 10 πρώτες θέσεις: 1η , 2η, 7η, 8η και 10η! Και όχι μόνο: Και τις 3 πρώτες θέσεις στα Ερυθρά, 1η, 2η και και 7η θέση στα λευκά! Συγχαρητήρια στη Λένγκα Γρηγοριάδη και στον Απόστολο Μούντριχα, ασφαλώς και στην κυριολεξία το χρυσό ζευγάρι της Ελληνικής οινοποιίας!

Έκπληξη μπορεί να ήταν για όσους δεν γνωρίζουν... γιατί τόσο το Κτήμα Αβαντίς-Λευκός που πρώτευσε, όσο και τα όλα τα κρασιά τους έδειξαν μια ποιότητα απρόσμενη για την τιμή τους. 

Αλλά στο θρίαμβο των κρασιών του κτήματος Αβαντίς πιστεύουμε ότι έπαιξε ρόλο και η προώθησή τους από το House of Wine. Αυτό δε γιατί το κτήμα Αβαντίς μας δίνει τα εργαλεία εκείνα για να το επιτύχουμε: Την άριστη ποιότητα, την εξαιρετική τιμή, αλλά και την συνεργασιμότητά του τόσο σε προωθητικές μας ενέργειες όσο και στην άμεση ή έμμεση συνεργασία! Δύο νέοι άνθρωποι, ο Απόστολος Μούντριχας και η Λένγκα Γρηγοριάδη, έρχονται να γίνουν παράδειγμα για το πως οι οινοποιοί μπορούν να κάνουν τα κρασιά τους πρώτα, αν αυτά είναι εξαιρετικά και αν οι ίδιοι αντιλαμβάνονται αλλά και ακούνε τις ανάγκες της αγοράς!

Η δεύτερη και πολύ ευχάριστη έκπληξη είναι ότι -επιτέλους!- βλέπουμε ένα θαυμάσιο, πολυβραβευμένο ροζέ κρασί, τη Θεόπετρα, να βρίσκεται στην 4η θέση! Από καρδιάς της ευχόμαστε και εις ανώτερα!

Στην 5η θέση θαυμάσια Βιβλία Χώρα λευκός... άποψή μας ότι αδικείται, γιατί κάθε χρόνο είναι και καλύτερη, και ένα από τα κορυφία ελληνικά λευκά! Στην επόμενη θέση (6η ), η Μαντινεία Νασιάκου, δημιούργημα ενός σημαντικού ανθρώπουν του κρασιού, βρίσκεται επάξια στην 1η δεκάδα.

Όχι... δεν τελειώσαμε! Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την "εφτάψυχη" Vina Esmeralda. Μόνιμα στις 3 πρώτες θέσεις μέχρι μέχρι πριν 2 χρόνια, πρόπέρυσι έπεσε στην 5η, σκαρφάλωσε και πάλι πέρυσι στην 4η θέση, και νάτη πάλι στην 3η θέση!! Όπου αποδεικνύεται ότι το σοφά φτιαγμένο και τιμολογημένο κρασί εκτιμάται πάντα και δύσκολα ξεχνιέται από τους φίλους του!

Ας δούμε λοιπόν τους Πρωταθλητές μας, στην Γενική κατηγορία και στις κατηγορίες Λευκών, Ερυθρών και Ροζέ... και τα ξαναλέμε.

  Οι Πρωταθλητές των Πρωταθλητών του  2014
 
1 Κτήμα Αβαντίς - Λευκός (ΚτήμαΑβαντίς)  

Περισσότερα...
3ο σε πωλήσεις κρασί το 2013, δίκαια ανέβηκε στην 1η θέση, όταν μέχρι πρόσφατα για να απολαύσει κανείς στο κρασί του ποιοτικά χαρακτηριστικά αντίστοιχα με αυτά που συναντάμε στο λευκό κτήμα Αβαντίς, έπρεπε να κοιτάξει σε άλλη κατηγορία τιμής. Ο Απόστολος Μούντριχας με αυτό του το εξαιρετικό λευκό, κερδίζει επάξια μιά από τις καλύτερες σχέσεις ποιότητας τιμής ανάμεσα στις προτάσεις του House of Wine,
 
2 Χάρισμα Γης Λευκός (Κτήμα Αβαντίς)  

Περισσότερα...
Κρασιά σαν το Charisma μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε εκπτώσεις στο βιοτικό μας επίπεδο αλλά να αγοράζουμε με έξυπνο τρόπο. Μπορεί η προσιτή τιμή του να αποτελεί το αρχικό κίνητρο αγοράς, ωστόσο τόσο γευστικά όσο και αρωματικά, πείθει ότι σίγουρα θα επιστρέψετε σε αυτό!
 
3 Viña Esmeralda (Torres)  

Περισσότερα...
Επανέρχεται θριαμβευτικά στην 1η 3άδα το σχεδόν μόνιμο στις 3 πρώτες θέσεις  κρασί του House of Wine, μετά την "πτώση" του στην 4η θέση το 3013 επιβεβαιώνοντας την σημαντική του επιρροή  στις προτιμήσεις σας και την απίστευτη ποιοτική αντοχή του στο χρόνο!. Ενα κρασί με κορυφαία σχέση ποιότητας/τιμής!
 
4 Κτήμα Θεόπετρα - Ροζέ ((Κτήμα Θεόπετρα)  

Περισσότερα...
Για πρώτη φορά ένα ροζέ κρασί τόσο ψηλά στη γενική κατάταξη! Αλλά βέβαια, δεν είναι οποιοδήποτε ροζέ! Πολυβραβευμένο στο εξωτερικό, κατέκτησε και εδώ το κοινό του House of Wine με την εξαιρετική ποιότητά του! Ένα "Ελληνικό" ροζέ που δεν πρέπι να λείπει από κανένα κελάρι!
 
5 Bιβλία Χώρα Λευκός ((Βιβλία Χώρα)  

Περισσότερα...
Αγαπημένο λευκό κρασί με εξωτικά χαρακτηριστικά που του δίνουν ένα νέο-κοσμίτικο προφίλ. Έντονα φυτικά και βοτανικά αρώματα σε συνδυασμό με εξαιρετική οξύτητα το κάνουν ιδιαίτερα ευέλικτο σε συνδυασμούς με φαγητό, αλλά και πολύ απολαυστικό.
 
6 Νασιάκου Μαντινεία ((Σεμέλη)  

Περισσότερα...
Ο Λεωνίδας Νασιάκος είναι ένας από τους πλέον καταξιωμένους οινοποιούς στη ζώνη της Μαντινείας. Στο τιμόνι της οινοποιίας Σεμέλη πλέον, διατηρεί αυτή την ετικέτα-σημαία που φέρει το όνομά του. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που οι φίλοι μας που αγαπούν το Μοσχοφίλερο φέρνουν σε αυτή τη θέση μία από τις ποιοτικότερες και απολαυστικότερες ετικέτες Μαντινείας 
 
7