Σημαντική διάκριση για Sauvignon Blanc Fumé 2013 του Γεροβασιλείου

Για το περιοδικό Decanter και για την επιρροή του στον οινικό κόσμο της Μ. Βρετανίας αλλά και ολόκληρης της υφηλίου δεν χρειάζεται να αναφερθούμε. Έχουμε μιλήσει για αυτό τόσες φορές μέσα από τις ιστοσελίδες του House of Wine ώστε μια αναζήτηση στο Site μας με τον όρο "Decanter" θα δώσει -ούτε λίγο ούτε πολύ- 51 άρθρα που αναφέρονται -άμεσα ή έμμεσα- στο σημαντικό αυτό οινικό περιοδικό.

Έτσι λοιπόν είναι πολύ σημαντικό όταν Ελληνικά κρασιά περιλαμβάνονται στις επιλογές και προτάσεις του περιοδικού.

Αυτό ακριβώς έγινε μέσα από την ιστοσελίδα του, όπου προτείνει τα 50 φθινοπωρινά κρασιά με εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής (great value) που αξίζει να αγοράσουν οι αναγνώστες του τώρα (50 great-value Autumn wines to buy today). Ανάμεσά τους λοιπόν το "Κτήμα Γεροβασιλείου - Sauvignon Blanc Fumé 2013", το μοναδικό ελληνικό κρασί που προτείνει! Και μάλιστα του δίνει μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες, 17.5/20pts ή 91/100pts!

Αλλά δεν είναι μόνο η πρόταση, είναι και τα γραφόμενα του Decanter στην περιγραφή του κρασιού: "Αυτή η Μαλαγουζιά του 2013 που κέρδισε Τρόπαιο (Trophy) στο Διαγωνισμό του Decanter του 2014, κερδίζει εδώ άλλη μια κορυφαία διάκριση. Θαρρείς και ήταν Pouilly-Fumé με νότες πυρόλιθου, ώριμου μήλου και αψιά γεύση φραγκοστάφυλου, καθώς και ένα υπέροχο πλούτο από την οινοποίηση στο βαρέλι και στις οινολάσπες του. Απολαυστικό μέχρι το τεός του..."

Εμείς θα συγχαρούμε για μια ακόμη φορά το Κτήμα Γεροβασιλείου αλλά και τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου για τη νέα του επιτυχία, που ασφαλώς είναι και μια ακόμη επιτυχία του Ελληνικού κρασιού στην τόσο δύσκολη παγκόσμια αγορά...