Αυτή η χρονιά σηματοδοτεί την 26η επέτειο των Top 100 κρασιών του Wine Spectator, όπου συντάκτες του επέλεξαν και επεσήμαναν τα πιο συναρπαστικά κρασιά από τις χιλιάδες που δοκιμάζουν κατά τη διάρκεια του έτους .

Είναι σημαντικά τα Top 100 του Wine Spectator... πολυαναμενόμενα γιατί αποτελούν μια επιλογή που επηρεάζει τις αγοραστικές προτιμήσεις των αγοραστών στις ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Eφέτος έχουμε 2 Ελληνκά κρασιά σε αυτή τη λίστα: Είναι το Ασύρτικο Σαντορίνη Κουρτάκη, στην 70η θέση με βαθμολογία 90/100 και το Λευκό Γεροβασιλείου στην 96η θέση, με επίσης 90/100.

Πίσω στο 1988, ο κόσμος του κρασιού ήταν πολύ μικρότερος. Αξιολογούσαν τότε σε τυφλή γευσιγνωσία περίπου 3.000 κρασιά που είχαν κυκλοφορήσει πρόσφατα, και το Top 100 έγερνε συνήθως προς τη Γαλλία, την Ιταλία και την Καλιφόρνια. Το 2013, οι συντάκτες αξιολόγησαν πάνω από 20.000 νέα κρασιά, και το Top 100 περιλαμβάνει ετικέτες από 13 χώρες και τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ

Όπως πάντα , επιλέγουν τα Top 100 κρασιά με βάση την ποιότητα ( που αντικατοπτρίζεται στη βαθμολογία), την αξία (που αποτυπώνεται στην τιμή), τη διαθεσιμότητα (με βάση τον αριθμό των περιπτώσεων είτε παρασκευάζεται είτε εισάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες ) και ένα "X -factor " που δείχνει τον ενθουσιασμό τους για κάποιο κρασί. Ωστόσο, φέτος, έδωσαν μεγαλύτ