Από 23 Ιανουαρίουη Αθήνα κινείται σε ρυθμούς ΒορΟινών
Κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου 23 Ιανουαρίου έως και 2 Φεβρουαρίου η Αθήνα κινείται σε ρυθμούς ΒορΟινών, καλωσορίζοντας τους παραγωγούς της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»: Σεμινάρια για επαγγελματίες και κοινό, παρουσιάσεις οινοπαραγωγών, ειδικά γεύματα και δείπνα, μουσικές βραδιές, διαγωνισμοί, όλα μέσα από το πρίσμα «οίνος».

Επιπλέον, ορισμένα από τα καλύτερα wine bars και εστιατόρια της Αθήνας, θα σερβίρουν τις ημέρες αυτές κρασιά των οινοπαραγωγών που συμμετέχουν στα «ΒορΟινά» και θα φιλοξενούν οινοπαραγωγούς που θα σας μυήσουν οι ίδιοι στα μυστικά των κρασιών τους.

MENU ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΒΟΡΟΙΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΟ HETEROCLITO

Καθημερινά, από Παρασκευή 23 Ιανουαρίου έως Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 Στο μικρό αλλά ατμοσφαιρικό Heteroclito με την όμορφη τζαμαρία και την εξαιρετική μουσική θα δοκιμάσετε κρασιά από τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα συνοδεία ντόπιων γευστικότατων προϊόντων. Επιλογές σε ποτήρι από αφρώδη, λευκά, ροζέ, ερυθρά και επιδόρπια κρασιά, με έμφαση σε γηγενείς και σπάνιες ποικιλίες και εξαιρετικά, καλοδιαλεγμένα πλατό με ελληνικά τυριά και αλλαντικά που αλλάζουν συνεχώς.

ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΣΤΟ SALE BIANCO DA SALVATORE

Καθημερινά, από Παρασκευή 23 Ιανουαρίου έως Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 Το ιταλικό ύφος του Sale Bianco συνδυάζεται άψογα με το Βοροινό ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ! Σε ένα από τα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας, η εξαιρετική κουζίνα του Σαλβατόρε Αντολίνα παντρεύεται ιδανικά με τα αγαπημένα κρασιά του Κτήματος. Την τιμητική τους έχουν η εξαιρετική Μαλαγουζιά 2014 και το βελούδινο ερυθρό Magnus Baccata 2011.

ΤΟ ΘΕΙΟ ΤΡΑΓΙ-PUNK BISTROT & TO KTHMA ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΟΙΝΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ

Καθημερινά, από Παρασκευή 23 Ιανουαρίου έως Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 Το Θείο Τραγί, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια της Αθήνας, με το ιδιαίτερο στυλ του γιορτάζει τα ΒορΟινά και ετοιμάζει για την Μαλαγουζιά και το Magnus Baccata του Κτήματος Πόρτο Καρράς ένα ασυνήθιστο και απολαυστικό μενού 3 πιάτων! Για την Βοροινή εβδομάδα επιλέγει και τη Magnum φιάλη του πολυβραβευμένου Chateau 2006 για πρόταση σε ποτήρι

ΒΟΡΟΙΝΑ FLIGHTS @ VINTAGE

Καθημερινά, από Παρασκευή 23 Ιανουαρίου έως Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 To Vintage υποδέχεται τους οινοπαραγωγούς της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» έχοντας ετοιμάσει μια σειρά από βορειοελλαδίτικα flights. Για ένα δεκαήμερο οι οινόφιλοι της Αθήνας θα έχουν τη δυνατότητα να γευθούν επιλεγμένα κρασιά παραγωγών με κοινά στοιχεία, να κάνουν τις συγκρίσεις τους, να ξεχωρίσουν τα αγαπημένα τους και να τα απολαύσουν μαζί με τα εξαιρετικά συνοδευτικά τους σε έναν από τους ωραιότερους χώρους για κρασί στο κέντρο της Αθήνας.

ΤO MAINSTREAM SILVER CASA ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΒΟΡΟΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ

Καθημερινά, από Παρασκευή 23 Ιανουαρίου έως Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 Στο αναμφισβήτητα ωραιότερο σημείο της Βουλιαγμένης απολαμβάνουμε στον hot χώρο του Silver Casa τις εξαιρετικές προτάσεις μεσογειακής κουζίνας. Ιδανικοί συνοδοί η φημισμένη Μαλαγουζιά του Κτήματος και το ιδιαίτερο ερυθρό Magnus Baccata. Tα απολαμβάνουμε σε ποτήρι ή φιάλη με προνομιακές τιμές.

ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΣΤΟ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ FABRICA DE VINO

Καθημερινά, από Παρασκευή 23 Ιανουαρίου έως Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 Το Fabrica de Vino αγαπάει το κρασί και καλωσορίζει τα ΒΟΡΟΙΝΑ με το Κτήμα Πόρτο Καρράς. Στον όμορφο, βιομηχανικής διακόσμησης χώρο του, με την γνωστή παρεïστικη του ατμόσφαιρα, είναι στημένο ένα σκηνικό αυστηρά οινολογικό. Πρωταγωνιστές επιλεγμένες ετικέτες του Κτήματος.

ΤΑ ΒΟΡΟΙΝΑ ΣΤΟ 8 LE BISTRO

Καθημερινά, από Παρασκευή 23 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου 2015 Στο νέο wine bar που άνοιξε στην Ηλιούπολη το βορειοελλαδίτικο κρασί και η μουσική jazz έχουν τον πρώτο λόγο! Κατά τη διάρκεια της «ΒορΟινής» εβδομάδας στο 8 Le Bistro θα δοκιμάσετε πολλές ετικέτες των οινοπαραγωγών της Βόρειας Ελλάδας σε ποτήρι, έτσι ώστε να (ξανα)ανακαλύψετε τα αγαπημένα σας κρασιά και να γνωρίσετε νέους παραγωγούς.

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ IN LOVE @ KIKI DE GRÉCE

Καθημερινά, από Παρασκευή 23 Ιανουαρίου έως Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 Η ερυθρή ποικιλία του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα με τη μοναδική ιδιοσυγκρασία ψάχνει το γαστρονομικό του ταίρι. Η Kiki de Gréce αναλαμβάνει το ταίριασμα προτείνοντας γευστικούς συνδυασμούς Ξινόμαυρου τόσο στη μοντέρνα όσο και την παραδοσιακή του έκδοση, με πιάτα και μεζέδες που βασίζονται σε εκλεκτά ελληνικά προϊόντα.

QUEEN ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ @ KIKI DE GRÉCE

Καθημερινά, από Παρασκευή 23 Ιανουαρίου έως Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 Αφιέρωμα στη χαρισματική ποικιλία που έχει διαπρέψει στα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας. Για δέκα μέρες, στην