το "Λίκνο" των ξένων ποικιλιών στην Ελλάδα!
Λοιπόν... μπορεί ο αγαπητός Διονύσης (Σαββόπουλος) να αναφέρει στο γνωστό του τραγούδι "...ανοησίες και στατιστικές", αλλά... μερικές φορές οι στατιστικές αποκαλύπτουν πράγματα που δεν τα φαντάζεται κανείς!

Με αφορμή τις εκδηλώσεις της εξαιρετικά πετυχημένης "Δραμοινογνωσίας" που έγινε στη Δράμα και στα οινοποιεία της στο τέλος Οκτωβρίου, θελήσαμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα στα κρασιά και στα οινοποιεία της Δράμας. Ψάχνοντας λοιπόν τα δραμινά κρασιά, μείναμε έκπληκτοι, όταν συνειδητοποιήσαμε κάτι που λίγοι πιστεύουμε το έχουν επισημάνει: ¨Ότι το "λίκνο" των ξένων ποικιλιών στην Ελλάδα είναι... η Δράμα!

Δείτε τα παρακάτω στοιχεία, όπως προκύπτουν από τα 5 κορυφαία οινοποιεία της Δράμας (Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Κτήμα Νίκου Λαζαρίδη, Οινογένεσις, Κτήμα Παυλίδη και Κτήμα Τέχνη Οίνου) των οποίων κρασιά διαθέτουμε από το House of Wine:

Συνολικά τα παραπάνω οινοποιεία διαθέτουν 50 ετικέτες. Από αυτές 24 είναι ερυθρές, 19 λευκές , 6 ροζέ και 1 Επιδόρπιο / Γλυκό. Υπάρχουν 28 μονοποικιλιακές ετικέτες και 23 πολυποικιλιακές (Blend)

Ελληνικές ποικιλίες που συμμετέχουν σε μονοποικιλι