Και μετά το "Οινόραμα"... OΕNOTELIA!
Μια νέα έκθεση Οίνου και αποσταγμάτων εμφανίζεται στην αγορά, μόλις μια εβδομάδα μετά το "Οινόραμα 2015", όπου 145 επαγγελματίες του οίνου συμμετείχαν και η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί πολύ επιτυχημένη: Η OΕNOTELIA 2015, είναι η νέα έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου. Είναι αυστηρά επαγγελματική και απευθύνεται στους επιχειρηματίες και τα στελέχη της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου οίνου και ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης. Ως εκθέτες θα συμμετέχουν παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις οίνου και ελληνικών αποσταγμάτων, εταιρείες μηχανημάτων και οινικού εξοπλισμού.
Στόχος της νέας έκθεσης -αν παρακάμψουμε το marketing- είναι προφανώς το "Οινόραμα", ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας! Σκοπός  είναι να αντικατασταθεί το "Οινόραμα" σαν η πιο σημαντική έκθεση οίνου, με μια έκθεση σαφώς μεγαλύτερη και με απήχηση και στο εξωτερικό.

Όπως δηλώνουν οι οργανωτές "Προκειμένου η έκθεση να έχει την επαγγελματική αρτιότητα και ποιότητα που επιβάλλει η νέα εποχή, τον στρατηγικό σχεδιασμό καθώς και το συντονισμό της υλοποίησής της έχει αναλάβει Οργανωτική Επιτροπή, που αποτελούν οι Κώστας Τσιλιλής (Σ.Ε.Ο.), Σοφία Περπερά (Σ.Ε.Ο.), Γιώργος Πίττας (Ξ.Ε.Ε.), Ίων Διαμαντής (ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ), Νίκος Χουδαλάκης (FORUM AE), Γιώργος Λούκας (Genius In Gastronomy)".

Το όραμα της OENOTELIA είναι- πάλι κατά τους διοργανωτές, "ιδιαίτερα φιλόδοξο και οι στόχοι για το μέλλον υψηλοί. Ο επαγγελματικός σχεδιασμός και οι εντατικές προετοιμασίες αποσκοπούν στη διοργάνωση μιας διεθνούς έκθεσης μεγάλου βεληνεκούς για τον κλάδο των Οίνων & των Αποσταγμάτων, με συμμετοχή εκατοντάδων Ελλήνων και ξένων εκθετών, και παρουσία χιλιάδων σημαντικών εμπορικών επισκεπτών από κάθε μεγάλη αγορά του κόσμου• στη δημιουργία ενός ετήσιου, υψηλής αισθητικής εμπορικού θεσμού, που θα προβάλλει και θα αναδεικνύει τα ελληνικά κρασιά και αποστάγματα, αποτελώντας παράλληλα κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός για τον κόσμο του κρασιού σε ολόκληρη την Ευρώπη."

Ασφαλώς πολύ φιλόδοξοι στόχοι... θα τα καταφέρει όμως να εκπληρώσει όλους τους στόχους, σε μια περίοδο που η αγορά γενικότερα βρίσκεται σε στασιμότητα, με έγνωστο το μέλλον που της επιφυλάσσεται; Θα συμμετάσχουν Οινοποιοί που μόλις μια εβδομάδα πριν συμμετείχαν στο "Οινόραμα 2015"; Και το πιό σημαντικό: Έχουν σήμερα οι έλληνες οινοποιοί ή ακόμα και τα δίκτυα διανομής που έχουν απομείνει την απαραίτητη οικονομική άνεση να συμμετάσχουν σε μια δαπανηρή ασφαλώς έκθεση;

Όλα αυτά θα βρουν απάντηση την επόμενη Δευτέρα, όταν πιά η έκθεση θα έχει κλείσει τις πόρτες της...

Η OΕNOTELIA θα διεξαχθεί παράλληλα με τη μεγάλη έκθεση τροφίμων και ποτών FOOD EXPO GREECE στο METROPOLITAN EXPO. Χάρη στην παράλληλη διοργάνωση,  θα δοθεί η δυνατότητα στους εκθέτες οινοπαραγωγούς της ΟΕΝΟΤΕLIA να έρθουν σε επαφή με τους επισκέπτες της FOOD EXPO, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι σημαντικοί αγοραστές των προϊόντων τους.

Η έκθεση διοργανώνεται από μια σημαντική εταιρεία στο χώρο των εκθέσεων: η εταιρεία FORUM AE δραστηριοποιείται με επιτυχία στο χώρο των επαγγελματικών εκθέσεων και εκδόσεων στους τομείς της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, της καφεστίασης και του ξενοδοχειακού κλάδου. Από το 1988, όταν ξεκίνησε με την έκδοση του περιοδικού Z+G (Ζαχαροπλαστείο-Gelateria), η FORUM AE έχει διανύσει μια μακρά πορεία ανάπτυξης.

Σήμερα, η εταιρεία διοργανώνει τις διεθνώς αναγνωρισμένες εκθέσεις:

*ΑΡΤΟΖΑ: Η μεγάλη διεθνής έκθεση για την αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική, το παγωτό και τη σοκολατοποιία.
*HORECA: Η μεγαλύτερη έκθεση για τον εξοπλισμό και την τροφοδοσία όλων των χώρων μαζικής εστίασης και των ξενοδοχείων.
*FOOD EXPO: Μια έκθεση για τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών.
*OENOTELIA: Διεθνής έκθεση, αφιερωμένη αποκλειστικά στο επώνυμο ελληνικό κρασί και τα αποστάγματα.

Tαυτόχρονα, εκδίδει 5 επαγγελματικά περιοδικά:

*Α-Ζ (Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική)
*Z+G (Ζαχαροπλαστείο-Gelateria)
*Snack & Coffee
*ΨΗΤΟ
*Βιοτεχνική Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική