Decanter: Ανάμεσα στα 25 καλύτερα κρασιά ο Θαλασσίτης!
Μια ακόμα διάκριση για ένα εμβληματικό κρασί, που από τα μέσα της δεκαετίας του '90 παραμένει ανάμεσα στα κορυφαία Ασύρτικα της Σαντορίνης! Μιλάμε για το "μυθικό" -όπως το χαρακτηρίζει το γνωστό Βρετανικό περιοδικό Decanter- Θαλασσίτη της Γαίας, που βρέθηκε ανάμεσα στα 25 κρασιά με τιμή κάτω των 20 Λιρών με την καλύτερη ποιότητα!

Στο τελευταίο του email που στέλνεται σε εκατομμύρια φίλους του κρασιού ανά τον κόσμο, το κορυφαίο περιοδικό οίνου της Μ. Βρετανίας αλλά και ανάμεσα στα κορυφαία του κόσμου παρουσιάζει αυτά τα 25 κορυφαία κρασιά και συνιστά στους αναγνώστες του να τα δοκιμάσουν.

Για τον Θαλασσίτη γράφει: "Από το αληθινό σπίτι του έρχεται αυτό το μυθικό παράδειγμα μιας από τις πιο υποτιμημένες ποικιλίες σταφυλιών, το Ασύρτικο. Τραγανό και φρέσκο, είναι γεμάτο με την μεταλλικότητα και οξύτητα που θα περιμένατε, προσφέροντας υπέροχη ένταση και επίπεδα γεύσης, με χροιά ανθική και εσπεριδοειδών "

Η βαθμολογία που έλαβε ο Θαλασσίτης από τους ειδικούς συντάκτες του περιοδικού είναι 18 βαθμοί/20 (93/100) και είναι η δεύτερη καλύτερη ανάμεσα σε όλα τα κρασιά που προτείνει το περιοδικό.

Αυτή η πρόταση του Decanter για τον Θαλασσίτη είναι εξαιρετικά σημαντική για τη διεθνή "καριέρα" του κρασιού, τόσο λόγω του αριθμού των παραληπτών του email αλλά και των επισκεπτών της ιστοσελίδας του Decanter όσο και λόγω της εγκυρότητας του περιοδικού. Εμείς την θεωρούμε εξ' ίσου σημαντική με μια βράβευση σε διεθνή Διαγωνισμό Οίνου, δεδομένου του ευρύτατου φάσματος επιλογή που υπάρχει στην αγορά της Μ.Βρετανίας

Το House of Wine συγχαίρει θερμά τη Γαία Οινοποιητικη και τους ιδιοκτήτες της αλλά και συντελεστές της ποιοτικής της πορείας, το Γιάννη Παρασκευόπουλο και τον Λ. Καράτσαλο για τη νέα αυτή διάκριση, που προστίθεται στις τόσες άλλες που έχει λάβει ο Θαλασσίτης αλλά και η Γαία Οινοποιητική.