Μη χάσετε τις "Ημέρες Γαστρονομίας" στο Μουσείο Μπενάκη!
Μια εξαιρετική εκδήλωση έχει ήδη αρχίσει στο Μουσείο Μπενάκη:

Είναι οι "Ημέρες Γαστρονομίας". Μια συλλογική προσπάθεια ανθρώπων και φορέων του πολιτισμού των γεύσεων οι οποίοι με πρωτοβουλία της διοργανώτριας εταιρείας κοινωνικής ευθύνης, ReasonTo: δημιούργησαν μια σύγχρονη, ανοικτή και πλουραλιστική πλατφόρμα αφήγησης και ανάδειξης της σύγχρονης γαστρονομίας αλλά και μια πρότυπη εστία συνεύρεσης, συνεργασίας και δικτύωσης φορέων, δικτύων και κοινοτήτων του σύγχρονου γαστρονομικού πολιτισμού.

Με εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, παρουσιάσεις, συζητήσεις και state of the art εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια. Με εκθέσεις παραγωγών που μας παρουσιάζουν τα κορυφαία προϊόντα τους με ταυτότητα και ονομασία προέλευσης, με εκδηλώσεις αφιερωμένες στην art de la table, το design και foodstyling & photography και προγράμματα διάδρασης από τις κορυφαίες κοινότητες της γεύσης. Με βιωματικά και εκπαιδευτικά θεματικά εργαστήρια και προγράμματα για παιδιά και γονείς. Με ένα διεθνές πρόγραμμα προβολών μεγάλου και μικρού μήκους ταινιών μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation και experimental από διάφορες χώρες και παγκόσμιες πρεμιέρες έργων της μεγάλης οθόνης στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Στη φετινή διοργάνωση, επελέγη η Πελοπόννησος σαν Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός 2015.

Ο συναρπαστικόςαυτός τόπος των γεύσεων, στο μακραίωνο ιστορικό, πολιτισμικό και περιβαλλοντικό DNA του οποίου είναι γραμμένα ορισμένα από τα αντιπροσωπευτικά σύμβολα της ελληνικής γαστρονομίας.

 Το αφιέρωμα των Ημερών Γαστρονομίας στην Πελοπόννησο, πλαισιώνεται από ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων όπως εκδηλώσεις γευστικών δοκιμών και live cooking sessions από διάσημους chefs, εκθέσεις παραγωγών, θεματικές εκδηλώσεις για τις κοινότητες της γεύσης, εικαστικές εκθέσεις, καινοτόμες πρωτοβουλίες και επιχειρηματικές ιδέες, συναρπαστικές διαδρομές γαστρονομικού τουρισμού επιτυχημένα μοντέλα συνέργειας, δικτύωσης και εξαγωγών, συζητήσεις και ομιλίες για την διαλεκτική σχέση γαστρονομίας και τέχνης, παρουσιάσεις art de la table, foodstyling&photography, εικαστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικές δράσεις όπως masterclasses και workshops, μουσικές θεματικές βραδιές και mixology – cocktailpartynights από βραβευμένους bar-chefs, παρουσίαση ευρηματικών μαγειρικών συνταγών εμπνευσμένων γαστρονομική παράδοση της Πελοποννήσου κ.α.

Και το... κρασί; ... θα ρωτήσουν ασφαλώς οι φίλοι μας και φίλοι του.

Ναι... υπάρχει και το κρασί. Όχι δυστυχώς σε "πρώτο πλάνο", όχι με τη βαρύτητα που του αξίζει σαν αναπόσπαστο συντελεστή της γαστρονομικής απόλαυσης. Γι' αυτό και στο House of Wine επιλέξαμε τις -όχι πολλές, είναι η αληθεια!- εκδηλώσεις για το κρασί, και σας τις συνιστούμε.

Η περυσινή εκδήλωση που παρακολουθήσαμε σχεδόν στο σύνολό της, ήταν πολύ αξιόλογη και ενδιαφέρουσα, με τιμώμενο προορισμό τη Σαντορίνη.

Για το λόγο αυτό και σας συνιστούμε να επισκεφθείτε τις "Ημέρες Γαστρονομίας" στο Μουσείο Μπενάκη.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί; Οι Ημέρες Γαστρονομίας «Ονομασία Προέλευσης ελληνική» πραγματοποιούνται στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου την Παρασκευή 22 Μαΐου, Σάββατο 23 Μαΐου και Κυριακή 24 Μαΐου 2015.

Όλες τις ημέρες θα λειτουργεί τις ίδιες ώρες;

Το Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138 θα ανοίγει τις πόρτες του για τις Ημέρες Γαστρονομίας από τις 10:00 ως τις 00:00. Το εκθεσιακό σκέλος της διοργάνωσης θα λειτουργεί από τις 11:00 ως τις 21:00.

Τιμές εισιτηρίων Τιμή κανονικού εισιτηρίου: 10€/ημέρα και 25€ το 3ήμερο
Ειδικές τιμές:
 – Για ΑΜΕΑ και παιδιά έως 4 ετών είσοδος δωρεάν.
– ΠΑΙΔΙΚΟ (ηλικίες 4 -12): 5€/ημέρα και 12€ το 3ήμερο.
– ΦΟΙΤΗΤΕΣ & ΑΝΕΡΓΟΙ: 7€/ημέρα και 17€ το 3ήμερο.
– Για τους φοιτητές της LeMonde η είσοδος είναι δωρεάν.

Εκδηλώσεις για το κρασίΠαρασκευή, 22 Μαίου 2015
Ώρα: 18:00 - 19:00
Καφέ του Μουσείου

THE ‘ANAMA CONCEPT – A CONTEMPORARY WINE CONCEPT

Keynote speakers:
Χριστίνα Αποστόλου
Λευτέρης Μοχιανάκης

Οι δημιουργοί του The ‘Anama Concept Λευτέρης Μοχιανάκης (Οινολόγος) και Χριστίνα Αποστόλου (Σχεδιάστρια), παρουσιάζουν τις βασικές αξίες & αρχές πάνω στις οποίες στήθηκε το brand, τη συνεισφορά του καθενός χωριστά, αλλά και συνδυαστικά στο χτίσιμο του κοινού αυτού project.


Σάββατο, 23 Μαίου 2015
Ώρα: 14:00 - 15:00
Αμφιθέατρο

Ο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ


Keynote speakers:

Θανάσης Παπαϊωάννου, δημιουργός των κρασιών του «Κτήματος Παπαϊωάννου». Έχει συγγράψει βιβλίο αμπελουργίας, έχουν δημοσιευτεί δεκάδες μελέτες αμπελοοινικού και οικονομικού ενδιαφέροντος.
Τίτλος ομιλίας: Αμπελώνας Πελοποννήσου

Χάρις Καλλιγά, Σπουδές Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ. Διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Kings College 1987 στη Βυζαντινή Ιστορία. Έρευνα στο Dumbarton Oaks, Washington και στο Princeton.
Εισήγηση για την παραγωγή και τη διακίνηση του μονεμβάσιου οίνου

Μάνος Κεντικελένης, Sommelier, Starwood Hotels & Resorts, Costa Navarino

Ντίνος Στεργίδης, Δημοσιογράφος οίνου από το 1987 και ιδιοκτήτης της εταιρείας οινικής επικοινωνίας Vinetum. Κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, σύμβουλος σε ενώσεις οινοπαραγωγών και οργανωτής της έκθεσης Οινόραμα.
Τίτλος εισήγησης: «Το στρατηγικό σχέδιο μάρκετινγκ του πελοποννησιακού αμπελώνα».

Ηλίας Διαμαντόπουλος, οινολόγος, καθηγητής στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE
 


Σάββατο, 23 Μαίου 2015
Ώρα: 21:00 - 23:00
Αίθριο

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΟΙΝΟΥ

Ένα ευχάριστο μουσικό διάλειμμα με την υπογραφή της KAFKA στην επιμέλεια της μουσικής, για να γνωριστούμε και να διασκεδάσουμε με γεύσεις και αρώματα από τα εξαίρετα αποστάγματα του Πελοποννησιακό αμπελώνα.
 


Κυριακή 24 Μαίου 2015
Ώρα: 19:00 - 20:00
Καφέ του Μουσείου

ΑΡΜΟΝΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΩΝ ΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΩΝ


Keynote speakers:

Δημήτρη Μελεμενής, executive chef
Μάνος Κεντικελένης,
sommelier, Starwood Hotels & Resorts Costa Navarino.

Εργαστήριο γευσιγνωσίας από τον Δημήτρη Μελεμενή και τον Μάνο Κεντικελένη