Τα 50 ακριβότερα κρασιά του κόσμου! Οι τιμές όμως των κρασιών στο διεθνές χρηματιστήριο οίνων καλά κρατούν!

Η φιάλη της φωτογραφίας μας δεν περιέχει ...χρυσάφι, αλλά κρασί από το κτήμα Domaine de la Romanee-Conti, ένα από τα διάσημα κτήματα της Γαλλίας που βρίσκεται στο χωριό Vosne Romanée της Βουργουνδίας, στο μικρότερο δηλαδή από τα χωριά της περιοχής. Και περιέχει χρυσάφι γιατί το συγκεκριμένο κρασί Romanee-Conti Grand Cru, Cote de Nuits, τυχαίνει να είναι το ακριβότερο κρασί στον κόσμο: Ανάλογα τη χρονιά, μιά φιάλη κοστίζει κατά μέσο όρο 10.777 $ και η ακριβότερη χρονιά 64.703 $! Προσοχή όμως! Μιλάμε για κρασιά διαθέσιμα στα καταστήματα όλου του κόσμου για κατανάλωση ή παλαίωση. Κρασιά δηλαδή που (λέμε τώρα!) μπορείτε να τα παραγγείλετε για το δείπνο σας με το αφεντικό σας!

 Ο πίνακαςπου ακολουθεί εμφανίζει τα 50 ακριβότερα κρασιά του κόσμου. Είναι δε ενδιαφέρον να κάνουμε μια μικρή στατιστική.

Από τα 50 λοιπόν κρασιά του καταλόγου, τα 43 είναι Γαλλικά, δηλαδή το 86%(!), 2 είναι Αυστραλέζικα (4%), 1  Γερμανικό (2%), 1 Ισπανικό (2%) και 1  από τις ΗΠΑ (2%). Από αυτά τα 7 ( 14% ) είναι κρασιά του κτήματος Domaine de la Romanee-Conti. Παρατηρούμε δηλαδή την απόλυτη κυριαρχία των Γαλλικών κρασιών, αλλά και την προτίμηση των όσων έχουν την δυνατότητα να διαμορφώνουν τις τιμές με τις αγορές τους, στα κρασιά του κτήματος Domaine de la Romanee-Conti.

Διαβάστε, μελετήστε τον πίνακα... το παλιό "φάτε μάτια ψάρια" έχει εδώ την απόλυτη εφαρμογή του...

 

 
Θέση