H ΔραμΟΙΝΟγνωσία ανοίγει την Τρίτη τις πύλες της
Από αύριο Τρίτη μέχρι και την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 η Δράμα γιορτάζει τα κρασιά της! Η "ΔραμΟΙΝΟγνωσία 2015", είναι η μεγάλη γιορτή του κρασιού και του Οινοτουρισμού στη Δράμα. Με οδηγό τον οίνο, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την όμορφη πόλη της Δράμας και τα όσα παράγει η Δραμινή γη, μέσα από επισκέψεις σε οινοποιεία, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, τοπικές γαστρονομικές εμπειρίες και… νυχτερινά περπατήματα.

Πλούσιο λοιπόν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, με μια σειρά προεκδηλώσεων από αύριο Τρίτη μέχρι και την επίσημη έναρξη της "ΔραμΟΙΝΟγνωσίας" την Παρασκευή 5 Ιουνίου και ώρα 19:00 στην Πλατεία Ελευθερίας ∆ράμας.

Είναι ευκαιρία λοιπόν να επισκεφθείτε τα ανοιχτά οινοποιεία της Δράμας αυτές της ημέρες. Και μην ξεχνάτε: Η Δράμα είναι το "Λίκνο" των ξένων ποικιλιών στην Ελλάδα!, όπως αποδεικνύει το ομώνυμο άρθρο μας.

Επίσης αν αποφασίσετε είτε να κάνετε το ταξίδι μέχρι τη Δράμα και θέλετε να είστε προετοιμασμένοι, είτε θέλετε να γνωρίσετε τα Δραμινά  οινοποιεία... εκ του μακρόθεν, δείτε το πολύ καλό Video του Βασίλη Γαλανού, γνωστού δημοσιογράφου Οίνου της Θεσσαλονίκης και wine consultant, που προβλήθηκε στην εκπομπή "Γεύσεις Και Οίνος" της Μακεδονία TV. (Δημοσιεύεται με την άδεια του)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


Τρίτη 02 Ιουνίου 2015

12:00 Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας παρουσιάζει σε πανηγυρικό κλίμα τις δράσεις που πραγματοποίησαν τα τμήματα Ε2 & Β1 στο πλαίσιο του προγράμματος «Δρόμοι του κρασιού και του Διόνυσου στη Δράμα» το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Ι. Λάτση.

21:00 Οι Δραμινοί συναντώνται στο παραδοσιακό καφενείο “Καλαϊτζή” (στοά Βασιλειάδη) για «Πιόμα και Ποίημα». Ο Bukowski τα πίνει με τον Καρούζο, ακούν μουσική που τους αρέσει, ανταλλάσσουν στίχους, εικαστικά έργα προβάλλονται στο χώρο που υπογραμμίζουν πτυχές της σχέσης τους με το κρασί και την ποίηση. Επιλογή κειμένων και ανάγνωση από του Δραμινούς ποιητές: Δ.Πέτρου και Κ.Συφιλτζόγλου. Εισαγωγή και εικαστικός σχολιασμός από τον Μουσειολόγο Κ.Λύρατζη. Τεχνική υποστήριξη και γραφικά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «το Κλειδί»

21:00 «Με ένα ποτήρι κρασί ευφραίνουμε την καρδιά μας».
Το “Honey Bar” με διαφορετική ετικέτα οίνου κάθε βράδυ, πειραματίζεται με γεύσεις και αρώματα βασισμένα στο δραμινό κρασί.

21:30 «Με ένα ποτήρι κρασί ευφραίνουμε την καρδιά μας».
Το καφέ–μπαρ “CHICO” διοργανώνει βραδιά γευσιγνωσίας με τα κρασιά του κτήματος Παυλίδη.

Τετάρτη 03 Ιουνίου 2015

20:00 Η Θρακική Εστία Δράμας διοργανώνει θρακιώτικο γλέντι με παραδοσιακές γεύσεις, χορό και τραγούδι στο Οινοποιείο “ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ”.

20:00 «Οίνος και χώρος».
Μία περιπλάνηση στην αρχιτεκτονική των οινοποιείων της Δράμα. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Τ.Ε.Ε. Ανατ. Μακεδονίας στην Καπναποθήκη της οδού Περδίκα.

20:00 «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη (διασκευή).
Θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστή το θεό του κρασιού Διόνυσο από τους μαθητές του Ε2 & Β1 του 2ου Δ. Σχ. Δράμας με τις δασκάλες τους Ελένη Σμολοκτού και Μαρία Παυλίδου.
Η παράσταση αποτελεί μέρος προγράμματος «Οι δρόμοι του κρασιού και του Διόνυσου στη Δράμα» που χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Ι. Λάτση.

21:00 «Κρασί και Σινεμά».
Το Εθελοντικό Σωματείο «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» Πρωτοβουλία Δραμινών προβάλει το ντοκιμαντέρ “Mondovino” (2004) σε σκηνοθεσία Jonathan Nossiter, στην αυλή του κτιρίου του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ.

21:00 «Με ένα ποτήρι κρασί ευφραίνουμε την καρδιά μας».
Το καφέ-μπαρ “Mai Tai” διοργανώνει Έντεχνη και Λαϊκή βραδιά με τους Μάριο Σαμδάνη και Θανάση Ζεμαδάνη.

21:00 «Με ένα ποτήρι κρασί ευφραίνουμε την καρδιά μας».
Το “Honey Bar” με διαφορετική ετικέτα οίνου κάθε βράδυ, πειραματίζεται με γεύσεις και αρώματα βασισμένα στο δραμινό κρασί.

21:30 «Με ένα ποτήρι κρασί ευφραίνουμε την καρδιά μας».
Το καφέ–μπαρ “CHICO” διοργανώνει βραδιά γευσιγνωσίας με τα κρασιά του κτήματος “Κώστα Λαζαρίδη”.

21:30 «Με ένα ποτήρι κρασί ευφραίνουμε την καρδιά μας».
To “Art cafe” διοργανώνει funk pop live with FUNK IT UP.
Afroditi-vocals, basilis-drums, kostas- bass, tasos- guitars

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

20:30 Ο Δήμος Προσοτσάνης διοργανώνει στο Λαογραφικό του Μουσείο εκδήλωση – ομιλία της αρχαιολόγου κας Βάσως Πουλιούδη με θέμα: «Η διονυσιακή λατρεία στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας»
Παρουσίαση τοπικών εδεσμάτων από