«ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΕΜΕΑΣ» στα Κτήματα Σκούρα και Παλυβού
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα περισσότερα οινοποιεία της Νεμέας είναι έτοιμα να γιορτάσει μαζί με τους φίλους των κρασιών τους τον τρύγο του Αγιωργίτικου, την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο 28-30 Αυγούστου 2015, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2015».

Κάποιοι από εσάς, βέβαια, μόλις έχετε γυρίσει από τις διακοπές σας, χωρίς ευρώ στην τσέπη. Κάποιοι άλλοι θα είστε ακόμα σε διακοπές... Εν τούτοις αξίζει να προσπαθήσετε να βρεθείτε σε κάποια οινοποιεία της Νεμέας το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.

Το House of Wine σας συνιστά να επισκεφθείτε όσα περισσότερα οινοποιεία μπορείτε. Οπωσδήποτε όμως να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις σε 2 κτήματα: Στο Κτήμα Σκούρα, το ιδανικά επισκέψιμο Οινοποιείο, και στο Κτήμα Παλυβού, με παράδοση επιτυχημέων εκδηλώσεων στις "Μεγάλες Μέρες της Νεμέας".

ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ


Στο στο Κτήμα Σκούρα, θα σας περιμένουν πανέτοιμοι το Σαββατοκύριακο 29-30 Αυγούστου 2015, για να καλωσορίσετε μαζί με τους φιλόξενους ανθρώπους του Κτήματος το φθινόπωρο στους αμπελώνες, να γευτείτε μοναδικά κρασιά και να βρεθείτε στα εγκαίνια μίας ακόμα έκθεσης τέχνης.

Έχουμε χαρακτηρίσει σε προηγούμενο άρθρο μας το Οινοποιείο Σκούρα σαν το ιδανικό επισκέψιμο οινοποιείο. Και αυτό για πολλούς λόγους, που αξίζει να τους διαβάσετε, γιατί έτσι θα αναγνωρίσετε την ευκαιρία που σας δίνεται να επισκεφθείτε το Οινοποιείο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2015».Δείτε το Video στο οποίο ο Γιώργος Σκούρας μιλά στον Τάσο Πικούνη για τις εκδηλώσεις στο Κτήμα του τις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2015Έτσι λοιπόν, το Κτήμα Σκούρα έχει προγραμματίσει πλήθος εκδηλώσεων:

Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 το Οινοποιείο θα είναι ανοιχτό από τις 11.00 έως τις 18.00, όπου θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε Μαθήματα Γευσιγνωσίας στο Οινοποιείο. Στις 11.00 ή στις 13.00, μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα γευσιγωσίας.

Την ίδια ημέρα, στις 8:00 το βράδυ, θα γίνουν τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης τέχνης στο Κτήμα Σκούρα, όπου η δημιουργός Κατερίνα Γιάννακα θα παρουσιάσει τις ζωγραφικές και τις κεραμικές της δημιουργίες, και η γνωστή δημοσιογράφος Νίκη Μηταρέα το βιβλίο της «Με κρασί και ελληνικά».

Τη βραδιά θα επενδύσουν μουσικά ο Δημήτρης Κορίλλης και η Ξένια Δάνια με το συγκρότημα Sera Bellos Band. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν γευστικές δοκιμές εξαιρετικών κρασιών του Κτήματος.

Την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015, το Οινοποιείο θα είναι ανοιχτό από τις 11.00 έως τις 18.00. Στις 11.00 ή στις 13.00, μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα γευσιγωσίας.


*Διάρκεια έκθεσης τέχνης: 30 Aυγούστου - 30 Σεπτεμβρίου 2015
Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 15:00, Σάββατο 11:00 - 18:00


Για πληροφορίες: Κτήμα Σκούρα, 10ο χλμ. Άργους Στέρνας, Μαλανδρένι 21200 Άργος
Τηλ. 27510 23688, Fax 27510 23159
email: info@skouras.gr

Δείτε όλα τα κρασιά τουΚτήματος
Σκούρα

ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ


Το Κτήμα Παλυβού ξεκινά τις εκδηλώσεις από την Παρασκευή, και σας προσκαλεί την Παρασκευή 28, το Σαββάτο 29, και την Κυριακή 30 Αυγούστου σε ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις με προορισμό τον μαγευτικό κόσμο του μοναδικού Αγιωργήτικου.

Δείτε το Video στο οποίο ο Γιώργος Παλυβός μιλά στον Τάσο Πικούνη για τις εκδηλώσεις στο Κτήμα του τις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2015ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ

-Ολοήμερες γευσιγνωσίες και όμορφες βόλτες στον αμπελώνα του Κτήματος.
-Έκθεση φωτογραφίας του καταξιωμένου φωτογράφου Παναγιώτη Μπελτζινίτη
-Έκθεση χειροποίητων αντικειμένων Λαϊκής Τέχνης από την αρχιτέκτονα Παναγιώτα Μάρκου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/8

Διαγωνισμός "Άνοιγμα φελλού"

Σας περιμένουν να παρακολουθήσετε με… αγωνία ποιος θα ανοίξει πιο γρήγορα 20 φιάλες κρασιού... Ο πιο γρήγορος παίκτης θα κερδίσει μια φιάλη 9lt Τerra Leone Ammos
(απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο info@palivos.gr)

ΜΟΥΣΙΚΗ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ – ΚΡΑΣΙ- ΧΟΡΟΣ

Η γιορτή ξεκινά με το συγκρότημα Νόμος 4000 και αμέσως μετά την σκυτάλη παίρνει η Γιώτα Νέγκα και η μπάντα της για να σας ταξιδέψουν με τα τραγούδια τους σε κόσμους μαγικούς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/8

ΠΑΡΑΜΥΘΙ & ΚΡΑΣΙ είναι ώρα για γιορτή

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στους μικρούς φίλους και τους γονείς τους.

Ώρα για Παραμύθι.

Ο Διόνυσος χορεύει και Αγιωργήτικο κρασί γυρεύει...

Ελάτε μαζί με τα παιδιά σας για να μάθουν για την Νεμέα και το κρασί μέσα από τον μαγικό κόσμο του παραμυθιού από την αφηγήτρια Μαρία Παπανικολάου. Ύστερα οι μικροί φίλοι του Κτήματος θα ζωγραφίσουν πάνω σε μπουκάλια με την βοήθεια της αρχιτέκτονα και καλλιτέχνιδας Παναγιώτα Μάρκου.

Αμέσως μετά θα γίνετε όλοι εξερευνητές… θα πάρετε τον χάρτη και θα πάτε στον αμπελώνα δίπλα από το οινοποιείο να βρείτε τον χαμένο θησαυρό.