Την Καθαρά Δευτέρα το κατάστημά μας στο Χαλάνδρι θα είναι ανοικτό 10:00-18:00

Πως ανοίγουμε μια "δύσκολη" φιάλη κρασιού;

Πως ανοίγουμε μια "δύσκολη" φιάλη κρασιού;
Μπορεί να μοιάζουν με... εργαλεία βασανιστηρίων αλλά δεν είναι! Είναι τα Port Tongs (λαβίδες του Port) και απλά χρησιμεύουν για να ανοίξουν μια "δύσκολη" φιάλη παλαιωμένου κρασιού -συνήθως Port-, όταν είναι σχεδόν βέβαιο οτι ο φελλός θα θρυμματιστεί!

Παραδοσιακά χρησιμοποιείται σε Πόρτο και κυρίως στην Αγγλία για να ανοίξει πολύ παλιά φιάλη. Η χρήση των λαβίδων για να ανοίξετε ένα Port στις μέρες μας είναι σπάνια, αλλά πάντα αποτελεί ένα ξεχωριστό θέαμα. Είναι για κάποιους ένας ρομαντικός αλλά και συναρπαστικός τρόπος για να σερβίρετε αλλά και να δώσετε την έμφαση που του αξίζει σε ένα μεγάλο, παλαιωμένο μπουκάλι του σπουδαίου αυτού κρασιού. Ακόμα κι αν δεν τα χρησιμοποιούν, έχοντας ένα ζευγάρι λαβίδες να κρέμεται στον τοίχο είναι μια διακόσμηση διασκέδαστική που σίγουρα θα ξεκινήσει ερωτήσεις!.

Η μέθοδος είναι παλιά, εντυπωσιακή... κάτι που μάλλον δεν το περιμένετε! 

Δεν θα σας πούμε περισσότερα... Δείτε το video!


Μοιραστείτε το άρθρο: