Έκθεση των κρασιών της Πελοποννήσου στην Αθήνα 
Για 9η συνεχή χρονιά, οι οινοπαραγωγοί της Πελοποννήσου «ανηφορίζουν» προς την Αθήνα, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, για να παρουσιάσουν τα κρασιά τους στους Αθηναίους φίλους τους! Μια σημαντική έκθεση, με όλα τα νέα φρέσκα κρασιά, τα Μοσχοφίλερα, τις Μαντινείες, τα Αγιωργίτικα και όλεςτις άλλες θαυμάσιες πελοποννησιακές ποικιλίες!

Η έκθεση και η γευσιγνωσία των Πελοποννησιακών κρασιών θα γίνει στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, 13:00-20:00. Κατά τη διάρκειά της, οι επισκέπτες της θα μπορούν να δοκιμάσουν τα περισσότερα κρασιά της Πελοποννήσου από τους αμπελώνες και τα οινοποιεία 32 οινοπαραγωγών.

Κρασιά κάθε τύπου, με προεξάρχοντα εκείνα των κορυφαίων ονομασιών προέλευσης: Μαντινεία, Νεμέα, Μαυροδάφνη Πατρών, Πάτρα, Μοσχάτος Ρίου Πατρών, αλλά και δεκάδες άλλα, "Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης" (πρώην Τοπικοί Οίνοι), καθώς και κρασιά από εξαιρετικές ελληνικές και ξένες ποικιλίες αμπέλου, θα βρίσκονται εκεί για να ικανοποιήσουν τη γευστική περιέργεια κάθε οινολάτρη. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή σε κλήρωση για φιάλες πελοποννησιακών οίνων από τα συμμετέχοντα οινοποιεία, καθώς και για διανυκτερεύσεις σε ορεινούς ξενώνες του δικτύου των Δρόμων του Κρασιού της Πελοποννήσου. Οι κληρώσεις γίνονται κάθε μία ώρα κρατώντας το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο!

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει, επίσης, μεταξύ 12:00 και 13:00, η παρουσίαση ενός σημαντικού ερευνητικού προγράμματος του Δημόκριτου που έγινε σε συνεργασία με τέσσερα οινοποιεία της Πελοποννήσου και αφορά τον επιστημονικό προσδιορισμό της γεωγραφικής προέλευσης ενός κρασιού, αλλά και της ποικιλιακής του σύνθεσης με στόχο την εξάλειψη φαινομένων νοθείας.

Η γευσιγνωσία των οίνων της Πελοποννήσου οργανώνεται φέτος για 9η συνεχή χρονιά, από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum για λογαριασμό της Ένωσης.

Το House of Wine σας συνιστά να επισκεφθείτε τη σημαντική αυτή έκθεση. Γνωρίστε τα κρασιά της Πελοποννήσου πριν πάτε στην έκθεση από το Site μας, δοκιμάστε τα στην Έκθεση και μετά... House of Wine για τις πιό συμφέρουσες αγορές!


Τα οινοποιεία που συμμετέχουν στην Έκθεση είναι:


ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΑΥΚΙΩΤΗ
ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ
● ΚΤΗΜΑ ΡΕΠΑΝΗ
ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ
ΣΕΜΕΛΗ
ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ
ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ
● ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ
ΚΤΗΜΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ
ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ
ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗ
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
ΚΤΗΜΑ ΛΑΝΤΙΔΗ
● ΚΤΗΜΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΟΥΠΗΣ
● ΚΤΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
● ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΖΑΧΑΡΙΑ
● ΚΤΗΜΑ ΑΧΑΙΩΝ
● ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΚΙΝΤΩΝΗ
● ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ RIRA
● ΚΤΗΜΑ ΓΚΙΟΥΛΗ
● ΚΤΗΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣ
CAVINO
ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ
● ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ
● ΚΤΗΜΑ ΓΚΟΦΑ