Νέα αξιολόγηση των Ελληνικών κρασιών από τον Mark Squires (Robert Parker)
Με τίτλο "Greece: The Santorini Special" βγήκε στον "αέρα" του Internet η τελευταία αξιολόγηση Ελληνικών κρασιών από τον Mark Squires, το συνεργάτη για την Ελλάδα του eRobertparker.com, του Site δηλαδή του guru των κριτικών οίνου Αμερικανού Robert Parker.

Κάθε αξιολόγηση κρασιών από το Mark Squires που δημοσιεύεται στο εRobertparker.com είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός! Και αυτό γιατί η επιρροή του στο διεθνές οινόφιλο κοινό αλλά και στο παγκόσμιο εμπορικό κύκλωμα του κρασιού είναι πολύ μεγάλη. Ιδιαίτερα για τις εξαγωγές των ελληνικών κρασιών, μια καλή κριτική κρασιού ανοίγει σαφώς πολύ πιο εύκολα "πόρτες", και επιδρά στην τιμή του κρασιού στο εξωτερικό.

Το House of Wine παρακολουθεί συστηματικά τις δημοσιεύσεις των αξιολογήσεων του Mark Squires γιά ένα επί πλέον λόγο: Εκτιμούμε πολύ την κρίση του και βρίσκουμε ότι συμφωνούμε στο μεγαλύτερο μέρος της κριτικής του και των εκτιμήσεών του.

Η τελευταία λοιπόν αξιολόγηση του Mark αφορά κυρίως στα κρασιά της Σαντορίνης, και περιλαμβάνει λίγα από τα εκτός Σαντορίνης κρασιά και κυρίως εκείνα που δεν είχε περιλάβει στην προηγούμενη.

Ο Mark είναι ανάμεσα στους κορυφαίους οινοκριτικούς του κόσμου -μαζί επίσης με την Jancis Robinson- που αγαπά τόσο τη Σαντορίνη για το φυσικό της περιβάλλον, όσο και τα κρασιά της, με επίκεντρο βέβαια το Ασύρτικο.

Στην εισαγωγή της αξ