Η πρώτη μου φορά: Αδαμ Κοντοβάς, Βασίλαινας
Όλα τα καλά πράγματα έχουν μια αρχή... το ίδιο και η σχέση με το κρασί. Όπως και στον έρωτα, η... πρώτη φορά είναι σημαντική!

Γνωστοί λοιπόν άνθρωποι της εστίασης και του κρασιού μιλούν στο House of Wine για αυτή την "πρώτη φορά"

Σήμερα, ο Αδάμ Κοντοβάς, chef στο Βασίλαινα, περιγράφει τη δική του "πρώτη φορά"...



H πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με ένα πολύ καλό κρασί ήταν εντελώς τυχαία, όταν ήμουν 17 και μια κοπέλα της τάξης μου μας κάλεσε στο σπίτι της για φαγητό… Ανοίξαμε δυο μπουκάλια από ένα πολύ βαθύ κόκκινο κρασί που πραγματικά μέχρι και σήμερα μπορεί να έχω την επίγευση του στο στόμα μου. Εμείς το ήπιαμε σαν κλασσικοί εφηβοι… χωρίς κανένα σεβασμο.

Την άλλη μέρα η συμμαθήτρια μου ήρθε έντρομη στο σχολειό ανακοινώνοντας μας ότι χθες είχαμε πιει το άξιας 500 ευρώ συλλεκτικό κρασί του αδελφού της!! Αυτές τις μέρες χρησιμοποιώ πολύ το Κατώγι Στροφιλιά “Rossiu di Munte”. Τα έντονα αρώματα από κεράσι μαύρο πιπέρι και σοκολάτα ταιριάζουν πολύ με τις γεύσεις που δουλεύουμε αυτόν τον καιρό στο εστιατόριο….

Εγώ πάλι πίνω 2-3-4 ποτηράκια grand cru στο τέλος της βάρδιας και όλα είναι καλυτέρα!!!


Cheers!!