Την Κυριακή 28/2 ο Μαραθώνιος Οινικής Γνώσης!

Ο «Μαραθώνιος Οινικής Γνώσης» είναι μία από τις παράλληλες εκδηλώσεις του Athens Wine Week που προηγείται του Οινοράματος, της μεγάλης έκθεσης κρασιού.

Είναι μια εκδήλωση που προσεγγίζει το κρασί με τρόπο διαφορετικό. Καθ’ όλη τη διάρκεια τής ημέρας, από τις 10 π.μ μέχρι τις 6 μ.μ., τριάντα προσωπικότητες από το χώρο του κρασιού μιλούν ο καθένας, για δέκα μόνο λεπτά, επάνω σε ένα θέμα που τούς είναι προσφιλές και στη συνέχεια απαντούν σε τρεις ερωτήσεις του κοινού.

Πρόκειται δηλαδή για μία ημερίδα στόχος της οποίας είναι να μη βαρεθείτε καθόλου!

Οι ομιλητές παρουσιάζουν με περιεκτικό και όσο το δυνατόν πιο συναρπαστικό τρόπο ένα θέμα που γνωρίζουν καλά και που θα ήθελαν να μοιραστούν με το ακροατήριό τους. Οι ομιλίες είναι μεστές, εκπαιδευτικές, σύντομες και, ενίοτε, προκλητικές.

Πέρα από συμβατική οινική γνώση οι ομιλητές μοιράζονται με το κοινό και προσωπικές εμπειρίες από τον κόσμο του κρασιού και την πορεία τους σε αυτόν. Οι οινοπαραγωγοί, ειδικά, μιλούν όλοι για το ίδιο θέμα, δηλαδή τους λόγους που τους οδήγησαν στην οινοποίηση, μία συναρπαστική αλλά ταυτόχρονα αχάριστη δραστηριότητα με την έννοια ότι την εξασκείς μία φορά το χρόνο και ότι είσαι τυχερός αν κάνεις πάνω από 50 τρύγους στη ζωή σου!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε μία ή και όλες τις ομιλίες, να έρθετε, να φύγετε και να ξανάρθετε πληρώνοντας μόνο 5€.

Ο «Μαραθώνιος Οινικής Γνώσης» θα γίνει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 στο ξενοδοχείο King George II, στην Πλατεία Συντάγματος, και θα ξεκινήσει στις 10:00 ακριβώς!

Ο «δικός μας» Τάσος Πικούνης θα μιλήσει αμέσως μετά το διάλειμμα στις 14:30 με θέμα: «Η Πώληση του κρασιού στο Διαδίκτυο». Αν λοιπόν θέλετε να μάθετε σε ένα… crash course των… 10 λεπτών πώς γίνεται η πώληση του κρασιού στο διαδίκτυο, να είστε εκεί! Ναι, Κυριακάτικα και μεσημεριάτικα!

Πως να το κάνουμε, η γνώση θέλει… θυσίες!

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης