Μπράβο Πρόεδρε Ολαντ! Για τη Γαλλία και το... κρασί!
Ένα τεράστιο μπράβο στον Πρόεδρο Ολαντ από εμάς και από όλους τους φίλους του κρασιού του κόσμου! Ακύρωσε επίσημο γεύμα με τον Ιρανό πρόεδρο επειδή αυτός απαίτησε να μην υπάρχει κρασί στο τραπέζι! Την ώρα που εμείς εδώ φορολογούμε το κρασί, ο Γάλλος Πρόεδρος υποστηρίζει φανατικά το εθνικό προιόν της Γαλλίας! Vive la France, λοιπόν!!!

Έτσι λοιπόν το Μέγαρο των Ηλυσίων αρνήθηκε να αποκλείσει το κρασί από το επίσημο δείπνο προς τιμήν του Ιρανού Προέδρου!. Τελικά, ο πρόεδρος του Ιράν στην ιστορική του επίσκεψη στο Παρίσι- η πρώτη από ηγέτη του Ιράν μετά από 17 χρόνια- έφαγε με τους συμβούλους του!. Είχε προγραμματιστεί το γεύμα να παρατεθεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων, όμως τελικά «χάλασε», καθώς οι Γάλλοι αρνήθηκαν να υποχωρήσουν στην απαίτηση της ιρανικής προεδρίας να σερβιριστεί κρέας χαλάλ- ο όρος αναφέρεται στον είδος κρέατος που επιτρέπεται να καταναλώσουν οι μουσουλμάνοι το οποίο είναι προετοιμασμένο επίσης με τον προβλεπόμενο τρόπο- όπως και να μην σερβιριστεί κρασί. Οι Ιρανοί επικαλέστηκαν τις παραδόσεις τους, αλλά οι Γάλλοι δεν... συγκινήθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το αλκοόλ οι Ιρανοί είναι τόσο αυστηροί, που το υπουργείο Πολιτισμού έχει απαγορεύσει τη λέξη «κρασί» από τα βιβλία που τυπώνονται εκεί, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για «εισβολή της δυτικής κουλτούρας». Προσπαθώντας να ισορροπήσουν την κατάσταση, οι Γάλλοι πρότειναν αντί για το γεύμα οι δύο ηγέτες να φάνε πρωινό μαζί, κάτι που- σύμφωνα με την Telegraph- απέρριψαν οι Ιρανοί ως κάτι «φτηνό».

Εμείς θα συγχαρούμε και πάλι το Γάλλο Πρόεδρο, που διακινδύνευσε απώλεια παραγγελίας... 114(!!) Airbus χάριν της τιμής της Γαλλίας αλλά και χάριν του εθνικού τους προϊόντος, του κρασιού!