Το Φουτουριστικό Κίνημα επανέρχεται σήμερα στα... cocktails!
Περισσότερο από έναν αιώνα πριν, οι Ιταλοί καλλιτέχνες του κινήματος του Φουτουρισμού εξέδωσαν το πρώτο τους προκλητικό μανιφέστο - την αναζήτηση της τέχνης που θα σόκαρε την βουκολική αγροτική κοινωνία της χώρας και θα την ωθούσε στην εποχή της βιομηχανοποίησης.

Το Φουτουριστικό Κίνημα υποστήριζε ότι οι άνθρωποι "σκέφτονται, ονειρεύονται και ενεργούν ανάλογα με ότι τρώνε και πίνουν", και επομένως η μαγειρική θα έπρεπε να υποταχθεί στην αισθητική που το κίνημα υποστήριζε.

Το "Μανιφέστο της Φουτουριστικής Μαγειρικής" ανέτρεπε με επαναστατικό τρόπο τα καθιερωμένα στη μαγειρική και στον τρόπο σερβιρίσματος. Σαν παραδείγματα να αναφέρουμε την απαγόρευση των μακαρονιών γενικά γιατί "προκαλούν κόπωση, απαισιοδοξία και έλλειψη πάθους"(!), την "γλυπτική" αισθητική των κρεάτων στο πιάτο, την κατάργηση των μαχαιροπήρουνων, και τη χρήση αρωμάτων για να βελτιώσουν στην γευστική εμπειρία!
Οι καλλιτέχνες μετέδιδαν αυτό το μήνυμά τους σε έργα ζωγραφικής με θέματα την ταχύτητα και την πτήση, σε προκλητικά θεατρικά έργα που συχνά κατέληγαν σε καυγάδες και τελικά - όπως θα συνέβαινε ίσως μόνο στην Ιταλία - σε ένα βιβλίο μαγειρικής. «Θα καθιερώσουμε τώρα τον τρόπο να τρώει κανείς προσαρμοσμένο σε μια όλο και πιο υψηλής ταχύτητας, εν