Συνταγή: Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα από κρέας τράγου
Αν επισκεφτείτε το πανέμορφο νησί του Ιονίου και δεν γευτείτε την παραδοσιακή κρεατόπιτα από κρέας τράγου, θα είναι σαν να έχετε αφήσει κάτι πίσω σας. Τοπική ξακουστή γεύση! Τραγίσιο κρέας, κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, ρυζάκι, ντοματούλα τριμμένη στον τρίφτη, σκορδάκι, φύλλο χωριάτικο, λευκό κρασί (φυσικά ), αλάτι , πιπέρι, μαϊντανός, μαντζουράνα και ξυλόφουρνος για την γεύση των μερακλήδων. Καντάδες και κρασί... Και βέβαια, ντόπιο, θαυμάσιο κρασί: Gentilini Red, το κόκκινο που πίνεται και δροσερό που θα τιθασσεύσει την γεύση του κεφαλονίτικου τράγου, ή Gentilini Ροζέ που τώρα το καλοκαίρι θα ταιριάξει και με τις υπόλοιπες λιχουδιές του κεφαλονίτικου τραπεζιού...


Κρεατόπιτα Κεφαλλονιάς από κρέας τράγου


Υλικά
  • 1 κιλό κρέας τράγου κομμένο σε κομματάκια
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κεφαλοτύρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα