Αποκαλύπτουμε τους "Πρωταθλητές" του 1ου Εξαμήνου!

Η είσοδος στον Ιούλιο έχει για το House of Wine και τους φίλους του μια ιδιαίτερη σημασία: Οι «Πρωταθλητές του 1ου εξαμήνου» αποκαλύπτονται! Ή όπως λέμε σε απλά… ελληνικά, “Let’s meet the Champions!

Τι είναι όμως οι «Πρωταθλητές»; Είναι τα κρασιά που πρώτευσαν στις πωλήσεις του House of Wine. Είναι οι Πρωταθλητές που εσείς αναδείξατε μέσα από τις αγορές σας, οι δικοί σας Πρωταθλητές. Αυτοί δηλαδή που δεν αναδείχθηκαν από την "ψήφο" κάποιων "ειδικών", αλλά από την δημοκρατική ψήφο των πελατών του House of Wine, την ψήφο που "μετράει" περισσότερο από όλες!

Δεν ισχυριζόμαστε βέβαια ότι οι «Πρωταθλητές» μας αποτελούν την απόλυτη έγκυρη λίστα των προτιμήσεων των Ελλήνων καταναλωτών. Αλλά επειδή πουλάμε σχεδόν όλα τα κρασιά σε όλη την Ελλάδα, οι «Πρωταθλητές» του House of Wine αποτελούν μια καλή ένδειξη των προτιμήσεων του ελληνικού κοινού. Εξ' άλλου, δεν υπάρχει άλλη παρόμοια στατιστική!

Έτσι λοιπόν, όπως πάντα, σήμερα παρουσιάζουμε τέσσερεις κατηγορίες πρωταθλητών: Μια γενική και τρείς ειδικές.

Στην γενική κατηγορία, κατατάσσονται όλα τα κρασιά -ασχέτως χρώματος ή άλλων ιδιοτήτων. Στις τρείς υπόλοιπες, κατατάσσονται οι πρωταθλητές του κάθε "χρώματος": Πρωταθλητές των ερυθρών, των λευκών και των ροζέ.

Είναι εντυπωσιακό ότι τα 5 πρώτα κρασιά των "Πρωταθλητών" είναι λευκά! Στα 15 πρώτα κρασιά τα λευκά είναι  8, τα ερυθρά 5 και τα ροζέ 2. Στο σύνολο των πωληθέντων κρασιών το 1ο εξάμηνο του 2016, τα λευκά αποτελούν το 51,69%, τα ερυθρά το 37,95% και τα ροζέ το 10,36%. Εντούτοις, σε συνολική αξία τα ερυθρά υπερβαίνουν τα λευκά.

Το οινοποιείο με τα περισσότερα κρασιά στους "Πρωταθλητές" είναι το Κτήμα Αβαντίς με 4 κρασιά και ακολουθεί το Κτήμα ΑΛΦΑ με 3. Στα Ερυθρά 3 κτήματα έχουν από 2 κρασιά (Αβαντίς, ΑΛΦΑ και Κυρ-Γιάννης), στα Λευκά το Κτήμα Αβαντίς προηγείται με 3 κρασιά και από 2 κρασιά έχουν η Γαία Οινοποιητική, το Κτήμα Γεροβασιλείου και το Κτήμα Κυρ-Γιάννη. Τέλος, στα Ροζέ από 2 κρασιά έχουν το Κτήμα Αβαντίς, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη και το Κτήμα Παλυβού.

Είναι εντυπωσιακό ότι στους "Πρωταθλητές" κατάφερε να μπεί μόνο ένα ξένο κρασί! Ποιό άλλο βέβαια από το... αιώνιο Vina Esmeralda!

Γνωρίστε λοιπόν σήμερα τους «Πρωταθλητές του 1ου εξαμήνου» του 2016. Τους δικούς σας πρωταθλητές!
Οι Πρωταθλητές των Πρωταθλητών!
Μεγάλο Χρυσό: Κτήμα Αβαντίς Λευκός
2ο σε πωλήσεις κρασί του 2015, 1ο σε πωλήσεις κρασί του 2014, 3ο το 2013 και 1ο το 2012! Δίκαια, όταν μέχρι πρόσφατα για να απολαύσει κανείς στο κρασί του ποιοτικά χαρακτηριστικά αντίστοιχα με αυτά που συναντάμε στο λευκό κτήμα Αβαντίς, έπρεπε να κοιτάξει σε άλλη κατηγορία τιμής. Ο Απόστολος Μούντριχας με αυτό το εξαιρετικό λευκό, κερδίζει επάξια την καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής ανάμεσα στις προτάσεις του House of Wine, και τη θέση του Πρωταθλητή το 1ο εξάμηνο του 2016!
Μεγάλο Αργυρό: Βιβλία Χώρα Λευκός
1ο σε πωλήσεις κρασί του House of Wine το 2015 και 2014! Αγαπημένο λευκό κρασί με εξωτικά χαρακτηριστικά που του δίνουν ένα νεοκοσμίτικο προφίλ. Έντονα φυτικά και βοτανικά αρώματα σε συνδυασμό με εξαιρετική οξύτητα το κάνουν ιδιαίτερα ευέλικτο σε συνδυασμούς με φαγητό, αλλά και πολύ απολαυστικό.