Κρασί και Υγεία: Κόκκινο κρασί για... αδυνάτισμα!
Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, έτσι δεν είναι;

Εντούτοις, τελευταία έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση μισής φιάλης κόκκινο κρασί το βράδυ μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος πιο γρήγορα!

Οι γυναίκες που έπιναν 1-2 ποτήρια ήταν πιο πιθανό να χάσουν βάρος από τις γυναίκες που δεν έπιναν, στην αντίστοιχη μελέτη.

Το κόκκινο κρασί περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται ελλαγικό οξύ το οποίο μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των λιποκυττάρων και να σταματήσει το σχηματισμό των νέων, έτσι ώστε το σώμα σας καίει περισσότερο λίπος. Αυτή η χημική ουσία ενισχύει επίσης το μεταβολισμό των λιπαρών οξέων στα ηπατικά κύτταρα.

Ένα ή δύο ποτήρια κόκκινο κρασί έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την όρεξη, και να σας βοηθά να αισθανθείτε πιο χαλαροί, πράγμα που σημαίνει λιγότερο φαγητό και διάθεση για ύπνο νωρίτερα, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση.

Εκτος από παράγοντας αδυνατίσματος, το κόκκινο κρασί μπορεί να συμβάλλει στη θεραπεία του καρκίνου.

Το δραστικό αντιοξειδωτικό στο κόκκινο κρασί γνωστό ως quercetin μπορεί να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα, βοηθά επίσης τα φυσιολογικά κύτταρα να αποφύγουν το θάνατο σε ορισμένες μορφές καρκίνου, όπως στον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές και τα δεδομένα της μελέτης, βοηθά επίσης στη μείωση του κινδύνου καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Εμείς να πούμε μόνο ότι, με όλες αυτές τις εξαιρετικές ιδιότητες αλλά και τις τόσες άλλες που ήδη έχουμε αναφέρει, να συνεχίσουμε στο House of Wine να πουλάμε κόκκινο κρασί, και να μην χρειάζεται να το αγοράζετε αποκλειστικά από το… φαρμακείο!