Οι Ιταλοί νέοι πίνουν όλο και λιγότερο κρασί! Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο περιοδικό οίνου Decanter σίγουρα σοκάρει όλους τους οινόφιλους. Αφορά στις οινικές συνήθειες των νέων στην Ιταλία, στη χώρα δηλαδή με την μεγαλύτερη οινική παράδοση ίσως μόνο μετά την Γαλλία, και την πρώτη ή δεύτερη σε κατανάλωση οίνου στον κόσμο κάθε χρόνο!.

Μας αποκαλύπτει λοιπόν η έρευνα αυτή ότι οι Ιταλοί και Ιταλίδες κάτω των 35 ετών πίνουν λιγότερο κρασί παρά ποτέ! Και ενώ το 69% των Ιταλών πάνω από 65 ετών πίνει κρασί καθημερινά, το ποσοστό αυτό πέφτει στο 13% ανάμεσα στις ηλικίες από 16 έως 35 ετών.
Τα ευρήματα της έρευνας ανακοινώθηκαν στην Vinitaly, μια σημαντική έκθεση οίνου που έγινε στην Βερόνα, στα μέσα Απριλίου.

Η πτώση αυτή της κατανάλωσης οίνου μεταξύ των νέων αποδίδεται στην κατάρρευση της Ιταλικής παράδοσης σε σχέση με τις διατροφικές συνήθειες αλλά και στην μεταβολή των κοινωνικών και οικογενειακών παραδοσιακών σχέσεων, στο κόστος του κρασιού αλλά και σε λόγους υγείας.

"Οι Ιταλικές οικογένειες τείνουν ολοένα και περισσότερο να διασπαστούν τα τελευταία δέκα χρόνια. Δεν τρώνε μαζί όπως παλιά, και έτσι το κρασί δεν αποτελεί πλέον ένα είδος φαγητού" δήλωσε στο περιοδικό Decanter ο Giovanni Brunetti, εκπρόσωπος της εταιρείας έρευνας αγορών