Από τα κρασιά μπαρόκ στα αρ νουβό
Από τον Αργύρη Τσακίρη

Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε σήμερα  τον συγγραφέα οίνου και οινοκριτικό Αργύρη Τσακίρη.

Ο Αργύρης Τσακίρης γεννήθηκε το 1954 στο Βόλο. Πήρε πτυχίο Χημικού στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Οινολογίας, Αμπελουργίας Οργανοληπτικής δοκιμασίας οίνων στο Ινστιτούτο Οινολογίας του Bordeaux και διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, με θέμα την παραγωγή κρασιών με ακινητοποιημένες ζύμες.. Εργάστηκε 9 χρόνια στην Ελληνική Εταιρία Οίνων και Οινοπνευμάτων και 6 χρόνια στην Ελληνική Ακαδημία Οίνου. Συνεργάτης του Αθηνοράματος και του Umami.gr, έχει γράψει πλήθος βιβλίων και σημαντικών άρθρων για το κρασί.. Διδάσκει από 1987 στο Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθήνας.

Τον καλωσορίζουμε στις σελίδες μας!

House of Wine



Στο κείμενο που ακολουθεί επιχειρείται μια ακροβασία, μέχρι υπερβολής, μεταξύ καλλιτεχνικών ρευμάτων, τεχνολογίας οινοποίησης και ύφους των κρασιών. Η συσχέτιση δεν είναι γραμμική αλλά με χρονι