Από τη Χ. Κυριακοπούλου 



Πόσοι σκεφτήκαμε την μπύρα αυτή την εβδομάδα που μας πέρασε; Πιστεύω πάρα πολλοί. Το ίδιο θα γίνει και με την καινούρια που ξεκινάει από σήμερα. Η μπύρα βρίσκεται στην εποχή της και όπως φαίνεται από τις ενέργειες που πραγματοποιούνται έχει πάρει τα πάνω της. Μια γνωστή και αγαπημένη μάρκα ανανέωσε την εμφάνιση της, δυο καινούριες μπυραρίες με θέμα και άποψη ξεκίνησαν την λειτουργία τους και ένας βραβευμένος bartender μας προτείνει το απόλυτο cocktail του καλοκαιριού, φυσικά με βασικό συστατικό την μπύρα.

Πάμε όμως να δούμε τα μπυρένια θέματα ένα ένα:

Η γνωστή σε όλους μας Sol αλλάζει εμφάνιση, γίνεται ακόμα πιο δυναμική και μας ξανασυστήνεται.. Η ξανθιά μπύρα από το Μεξικό έχει ιστορία και σίγουρα ένα λαμπρό μέλλον. Πρωτοεμφανίστηκε το 1899, όταν ένας αρχιζυθοποιός παρατήρησε, σε μία από τις πρώτες φιάλες, την αντανάκλαση μιας χρυσής αχτίδας ηλίου, «sol» στα ισπανικά. Από τότε, η SOL διατηρεί ζωντανό το ελεύθερο πνεύμα του Μεξικού.

Φέτος, ανανεώνει την εμφάνισή της ενδυναμώνοντας τα στοιχεία του χαρακτήρα της όπως η αυθεντικότητα, η προέλευση, η αυτοπεποίθηση και η ανεξαρτησία διατηρώντας όμως στο ακέραιο την ποιότητα που την έχει κάνει να ξεχωρίσει όλα αυτά τα χρόνια. Ανάγλυφες ακτίνες ηλίου που συμβολίζουν το ταξίδι προς την ανεξαρτησία, νέος τρόπος γραφής της μάρκας που εκφράζουν το πάθος και το δυναμισμό, κυρίαρχη θέση του ήλιου, βασικού συμβόλου της, και νέα ετικέτα με ελαφρώς «φθαρμένη» αίσθηση είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τη νέα της εμφάνιση.

Το απαλό άρωμα λυκίσκου αλλά και η δροσιστική γεύση της, συνιστούν την απόλυτη επιλογή μπίρας για όσους αισθάνονται ελεύθερα και ανεξάρτητα πνεύματα ειδικά τις ζεστές μέρες και νύχτες του φετινού καλοκαιριού!

Μετά το Μεξικό, τώρα πάμε Περιστέρι και Γλυφάδα, εκεί είναι οι δυο νέες αφίξεις στις μπυραρίες της Αθήνας.

Στο Περιστέρι είναι το Think Beer. Πολύ καλή και στο πνεύμα της εποχής σκέφτεται Ελληνικά και σερβίρει μόνο εγχώριες μπύρες. Ο χώρος είναι εξίσου όμορφος και συνδυάζει τα βιομηχανικά στοιχεία με το ζεστό ξύλο. Αυτό που μου άρεσε όμως είναι τα ιδιαίτερα φωτιστικά, που είναι κράνη του Β’ Παγκόσμιου πολέμου και κρέμονται πάνω από το μπαρ. Τα ζυθοσυνοδευτικά είναι και αυτά ελληνικά. Μανιάτικη ομελέτα, καβουρμαδόπιτα, ένα burger από αιγοπρόβειο κρέας με καυτερές πιπερίτσες και γραβιέρα.

Στην Γλυφάδα, που είναι ένας καλοκαιρινός προορισμός για όλους μας, αλλάζει το σκηνικό γίνεται πιο Rock, όπως και η ονομασία της μπυραρίας Rockbeer. Ο χώρος είναι ανοιχτός και το βράδυ μεταμορφώνεται σε ωραίο και δροσερό στέκι. Η λίστα περιλαμβάνει μπύρες εισαγωγής και ελληνικές, το μουσικά ακούσματα είναι ανάλογα και οι γαστρονομικές συνοδείες ταιριάζουν στην μπύρα.

Τελευταίος προορισμός για την εβδομάδα, είναι το σπίτι μας, η βεράντα μας , ο κήπος μας, το εξοχικό μας, το μπαλκόνι μας και γενικά ο χώρος μας για να φτιάξουμε εκεί το must του καλοκαιριού που θα ανανεώσει εμάς και την παρέα μας. Το Cocktail μπύρας είναι εύκολο, νόστιμο και φρέσκο. Φροντίστε να προμηθευτείτε από το House of Wine την αγαπημένη σας ξανθιά lager και είστε έτοιμοι.

Η συνταγή είναι 60 ml μπύρα, 5 φύλλα βασιλικού, 25 ml λεμόνι και 10 ml σιρόπι ζάχαρης. Τα ανακατεύουμε όλα καλά και σερβίρουμε σε ένα ποτήρι με πάγο. Για γαρνιτούρα μπορούμε να προσθέσουμε μια λεπτή φέτα λεμονιού. Cheers!!