Από τη Χ. Κυριακοπούλου Σκεφτόμουν το θέμα μας για αυτή την εβδομάδα, ήμουν μπροστά στον υπολογιστή έτοιμη να γράψω, αλλά ζεσταινόμουνα τόσο πολύ, που σταμάτησα για να ανοίξω το ψυγείο και να πάρω μια δροσερή μπύρα. Την σέρβιρα σε ένα ποτήρι μαζί με λίγη λεμονάδα και ήταν τόσο δροσιστική.

Ε αυτό ήταν γεννήθηκε αμέσως και η ιδέα. Νομίζω ότι δεν θα μπορούσα να γράψω τίποτα άλλο για μια μέρα που ξεκινάει με την υψηλότερη θερμοκρασία από το απόλυτο αντίδοτο: τα φρέσκα και παγωμένα cocktail με μπύρα.

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά η μπύρα είναι ένα ποτό που ταιριάζει σε πάρα πολλούς συνδυασμούς και προσδίδει στα συναρμολογούμενα ποτά εκτός από άρωμα και γεύση μια σπιρτάδα και extra φρεσκάδα.

Για του λόγου το αληθές επέλεξα τα κλασικά summer ποτά δηλαδή την τεκίλα, το ρούμι, το gin, τη βότκα και το ούζο και έψαξα, διάβασα, πειραματίστηκα και εκτέλεσα διάφορες παραλλαγές.

Σας δίνω τις συνταγές και τις οδηγίες από τις επικρατέστερες μαζί με τις προτάσεις από μπύρες που ταιριάζουν καλύτερα.

Εσείς ετοιμάστε το καλοκαιρινό σκηνικό στο σπίτι σας, στην βεράντα, στην αυλή ή στην παραλία και ετοιμάστε τα μπυρένια cocktail.

Τεκίλα + Beer

Συνταγή:

20 oz Τεκίλα
40 oz χυμό πορτοκαλιού
10 oz grenadine
60 oz μπύρα strong ale

H πρόταση μου είναι να