Η χρονιά που πέρασε από την οπτική της ΜπύραςΑπό τον Ν. Ραδίση

Ότι και να πούμε αυτές τις τελευταίες μέρες του έτους που σε λίγο θα απέλθει είναι λίγο. Το 2012 θα ανήκει σε λίγο στο παρελθόν. Ας θυμηθούμε όμως τι μας έφερε το 2012, ενώ περιμένουμε τα καλά του 2013..

Το 2012 έγινε γνωστή και δυνατή, η Σαντορινιά μικροζυθοποιία που έχει τρία γαϊδουράκια στις τάξεις της. Μια ξανθιά, μια κόκκινη και μια τρελή. Οι Yellow, Red και Crazy Donkey αγαπήθηκαν γρήγορα απ’ το κοινό. Ωστόσο προκάλεσαν και αρκετή συζήτηση, όσο αφορά την σχέση ποιότητας/μεγέθους και τιμής. Είναι γεγονός όμως ότι η ομάδα του Γιάννη Παρασκευόπουλου (ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ) επιλέγει τα καλύτερα υλικά για την παραγωγή των ζύθων τους.

Η έτερη Σαντορινιά, απέκτησε ακόμα περισσότερους φίλους. Η Volkan απέσπασε πολύ καλές κριτικές. Είτε για την Volkan Blond, είτε για την σκούρα εκδοχή της, την Volkan Black, οι θετικές κριτικές διαδέχονταν η μια την άλλη. Η πρώτη μπύρα που συμμετέχει στην κίνηση Greece Debt Free™ (GDF™). Αυτό σημαίνει ότι η Volkan προσφέρει το 50% της αξίας των κερδών τ