Είναι μπύρα η Radler;Από τον Ν. Ραδίση

Όταν σκεφτόμαστε μια μπύρα, στο μυαλό μας έρχεται ένα ποτήρι που το γεμίζουμε με την αγαπημένη μας ξανθιά μπύρα, με τον ωραίο αφρό, το παιχνιδιάρικο ανθρακικό και την κλασσική γεύση. Βέβαια εδώ μιλάμε για μια lager όπως η Stella Artois ή μια pils όπως η Pilsner Urquell. Μιλάμε για γνωστά brands που έχουν δικό τους κοινό και η καθεμία την δική τους ιστορία. Ο κάθε λαός σέβεται την παράδοση, την ιστορία και την αγάπη για κάθε μάρκα είτε παράγεται στο μέρος τους είτε είναι μια φημισμένη μπύρα από κάποιο άλλο τόπο.

Υπάρχουν όμως και μέρη που δείχνουν έντονη δραστηριότητα στην ανάμιξη της μπύρας με άλλα υλικά. Έχουμε αναφέρει κατά το παρελθόν την ανάπτυξη που έχουν τα τελευταία χρόνια οι αναμίξεις υλικών και μπύρας, τα γνωστά beer cocktails. Bartenders και Mixologists, δουλεύουν πάνω σε περίτεχνες συνταγές, με ιδιαίτερα «περίεργους» τρόπους για το απλό μάτι, όπως τα Μοριακά Κοκτέιλ (Molecular Cocktails).

Τον τελευταίο καιρό όμως γίνεται και μια προσπάθεια ανάδειξης «ειδικών μπυρών». Υπάρχουν φυλλάδια που αναφέρουν μια «νέα κατηγορία». Την Radler. Η Radler, δεν είναι τίποτα περισσότερο από το αποτέλεσμα ανάμιξης μπύρας με λεμονάδα. Ανάλογα την χώρα η ανάμιξη λέγεται είτε Radler (Γερμανία) ή και Shady (Αγγλία). Στα Γερμανικά η