Μπύρες: Πασχαλιάτικη διάθεση!Από τον Ν. Ραδίση

Η εβδομάδα αυτή, δεν είναι μια απλή εβδομάδα. Είναι για την επίσημη θρησκεία μας η Μεγάλη Βδομάδα. Σύμφωνα με την εκκλησία μας, πρόκειται για μια βδομάδα που απέχουμε από πάρα πολλά, λόγω της νηστείας.

Μπορεί κατά καιρούς να έχουμε όλοι δοκιμάσει ή να τηρούμε πιστά την αποχή απ’ το κρέας, απ’ το λάδι και ότι άλλο επιβάλλει η Μεγάλη Εβδομάδα να μην τρώμε, αλλά εγώ την μπύρα και το αλκοόλ δεν το έχω περιορίσει ποτέ. Μπύρα πίνω και στο πασχαλινό τραπέζι, όταν σουβλίζουμε το αρνί ή το κοκκορέτσι. Όχι, προς θεού δεν πρόκειται να σας υποδείξω ποιες μπύρες να πάρετε μαζί σας στην εξοχή ή στο πασχαλινό σας τραπέζι «για να ταιριάζει» με το αρνί και το κοκορέτσι. Θα σας πω όμως ποιες θα πάρω εγώ, στην ωραία Ερμιόνη Αργολίδος, που θα πάω για άλλη μια φορά φέτος για Πάσχα. (όσοι δεν έχετε πάει αξίζει…)

Αρχικά θα πάρω μαζί μου πολλές lager για να μπορούμε να έχουμε την κλασσική μας ξανθιά. Θα πάρω μαζί μου Stella Artois, FIX ξανθιά και ΝΕΔΑ. Εκτός του ότι καταναλώνουμε άπειρα κουτάκια (μην ακούσω για γκουρμεδιά στο Πάσχα…) ή μπουκάλια κατά την διάρκεια που σουβλίζουμε, θα τις χρειαστούμε και το μεσημέρι να τις ταιριάξουμε με το φαγητό. Υπάρχει και η λύση για pils, όπου λόγω τιμής θα πάρω μαζί μου την Pils Hellas. Ναι έχω ιδιαίτερη προτίμηση στις Ελληνικές και ας υποστηρίζουν ορισμένοι πως οι Ελληνικές δεν αξίζουν τίποτα μπροστά στις εισαγωγής.

Όπως πάντα θα