Η πρώτη Ελληνική ΤζιτζιμπύραΑπό τον Ν. Ραδίση

Την Παρασκευή νωρίς το βράδυ, ετοιμαστήκαμε με την παρέα απ’ το BeerBartender.gr (την Δανάη και τον Μάριο) και κατηφορίσαμε προς το Περιστέρι για λογαριασμό τόσο του House of Wine όσο και του BeerBartender.gr. Στο Think Beer, είχε κανονιστεί απ’ την Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία η παρουσίαση της πρώτης ελληνικής τζιτζιμπίρας. Χωρίς πολλές επισημότητες, μια απλή ενημέρωση μέσω facebook (ένα event δηλαδή) αρκούσε.

recapthumbnailΣ’ ένα ωραίο διακοσμημένο χώρο, με γευστικό φαγητό και καλές τιμές με ΜΟΝΟ ελληνικές μπύρες, και αυτές σε αρκετά καλές τιμές, η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία δια του αντιπροσώπου της στην Αττική, μας υποδέχτηκε για να προσφέρει την 1842 Ginger Beer.

Το 1842 τα Ιόνια Νησιά απολαμβάνουν την δροσιά της τζιτζιμπίρας. 171 χρόνια μετά την απολαμβάνουν Κερκυραίοι και Αθηναίοι. Το αλκοόλ μόλις 2% σε μια φιάλη 330ml, τυλιγμένη στο γαλάζιο της Ιόνιας θάλασσας με δροσερά κύματα και εντυπωσιακές φουσκάλες ανθρακικού.

Το προϊόν, δεν έχει έντονο κάψιμο του ginger. Θα έλεγα είναι σχεδόν ανύπαρκτο, ωστόσο το λεμόνι και η γεύση της μπύρας είναι αισθητά. Αν δεν ήταν και αυτά τι ποτό μπύρας με ginger και λεμόνια θα ήταν; Ελάχιστο ανθρακικό, ωραίο χρώμα, ευκολόπιοτη και δροσιστική. Καλοκαιρινό ποτό που