Βόλτα στο Athens Beer FestivalΑπό τον Ν. Ραδίση

Η βόλτα στην γιορτή μπύρας στο ΣΕΦ, που από φέτος μετονομάστηκε σε Athens Beer Festival 2013, έχει πολλά να μας μάθει. Ακόμα βρισκόμαστε σε πολύ νεαρό στάδιο στις διοργανώσεις μπύρας, η γιορτή δεν παύει όμως να ναι μια καλή ευκαιρία για νέες δοκιμές.

Βρέθηκα με παρέα αλλά και μόνος στην γιορτή μπύρας, μίλησα με φίλους και γνωστούς, άκουσα αγνώστους να συζητούν και μεταφέρω τις εντυπώσεις, όσο αφορά κάποιες από τις μπύρες που ήπια καθώς και ορισμένες γενικές. Μπύρες που μπορούμε να γευτούμε κάθε στιγμή, όσο χειμωνιάζει και να τις συνδυάσουμε με αγαπημένες γεύσεις όπως τα λουκάνικα, τα κρεατικά αλλά και τα τυριά και αλλαντικά, που κυριαρχούν στο ΣΕΦ.

Μπαίνοντας απ την είσοδο (όχι αυτή του τραίνου) συναντήσαμε διάφορα παραδοσιακά προϊόντα. Υπήρχαν μάλιστα και διάφορες κατασκευές που έχουν σχέση με μπύρα. Η πρώτη στάση έγινε για να γευτούμε την αγαπημένη μας Witbier. Η Hoegaarden με τα κιτρώδη αρώματα, μας σερβίρεται φρέσκια από βαρέλι. Την συνδυάσαμε με κάτι ελαφρύ όπως τυρί ή κοτόπουλο καθώς ψάρι δεν υπήρχε στις σχάρες, αν και δίπλα στην θάλασσα. Στην ίδια στάση ήπιαμε την απόλυτη βασίλισσα του Βελγίου, την μπύρα που έκανε το Βέλγιο γνωστό για την μοναδική Lager του, την Stella Artois. Δροσιστική με σταθερή ποιότητα στην παραγωγή της, την επιλέγουμε ξανά και ξανά, δίχως δεύτερη σκέψη.

Επόμενη στάση στην αγαπημένη μας Deals. Η εισαγωγική που μας έχει συνηθίσει στα εκλεκτά προϊόντα, μας προκαλεί να πιούμε μόνο τις δικές της μπύρες. La Trappe, Corsendonk,