Φεστιβάλ Μπύρας Oktoberfest του ΜονάχουΑπό τον Ν. Ραδίση

Πόσο με κάνουν να ζηλεύω οι φίλοι μου που τέτοια εποχή ανεβάζουν φωτογραφίες στο facebook και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα, από τις ωραίες στιγμές στο Oktoberfest του Μονάχου.
 Ξέρετε το Φεστιβάλ Μπύρας Οκτωβρίου, σε ελεύθερη ελληνική μετάφραση, διαρκεί για δυο βδομάδες και ολοκληρώνεται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Ο λόγος που το Φεστιβάλ ξεκινά μέσα στον Σεπτέμβριο, έχει να κάνει με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Μόναχο εκείνη την εποχή. Για να εξασφαλίσουν τις καλύτερες καιρικές συνθήκες μετέφεραν το Φεστιβάλ αρκετά νωρίτερα.

Το 1810 ο Βασιλιάς της Βαυβαρίας Λουδοβίκος Α’ παντρεύτηκε την Πριγκίπισσα Θηρεσία της Σαξωνίας-Χιλντμπουργκχάουζεν. Για τους γάμους τους έγινε μια τεράστια γιορτή. Προς τιμήν της χάρισαν το όνομα της στο λιβάδι όπου γίνεται η γιορτή. Το λιβάδι της Τερέζας ή Θηρεσίας είναι γνωστό ως Theresienwiese. Απ το όνομα του λιβαδιού προέκυψε η συντομία του Φεστιβάλ, "die Wies'n" που σημαίνει στα λιβάδια.

Κάθε χρόνο στις 12 το μεσημέρι όλος ο κόσμος περιμένει απ τον Δήμαρχο του Μονάχου να φωνάξει την έκφραση «O zapft is!», σε ελεύθερη μετάφραση «Το βαρέλι είναι έτοιμο!», χτυπώντας με ένα σφυρί το πρώτο βαρέλι μπύρας της εκδήλωσης.

Η ιστορία αναφέρει πως το βασιλικό ζεύγος παντρεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 1810 και προσκεκλημένοι ήταν όλοι οι κάτοικοι του Μονάχου. Αυτό έγινε στα πλαίσια της πολιτικής των ηγεμόνων να έχουν εύθυμο τον λαό και να μοιράζονται κάποιες στιγμές από κοινού. Η επανάληψη της