H Μπύρα στη HO.RE.CAΑπό τον Ν. Ραδίση

Άλλη μια HoReCa, ανήκει στο παρελθόν. Η διεθνής έκθεση που τα τελευταία χρόνια καθορίζει την τάση της αγοράς, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είχε φέτος αρκετά νέα μηνύματα όσο αφορά την μπύρα.

Αρχικά, στον διαγωνισμό μπύρας. Ο διαγωνισμός Draught Master, εντάχτηκε στα πλαίσια όλων των διαγωνισμών που συνδιοργανώνει η Forum με την Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος. Στην ίδια σκηνή φέτος με τους διαγωνισμούς cocktail, οι διεκδικητές του επάθλου της μπύρας, διαγωνίστηκαν την Παρασκευή το πρωί στα προκριματικά και το Σάββατο το πρωί στα τελικά. Το βραβείο του πρώτου νικητή είναι ένα ταξίδι με έξοδα καλυμμένα από την HoReCa, για ένα άτομο, στην Πράγα, τον προσεχή Μάιο για το Φεστιβάλ μπύρας στην Τσεχία. Νικητής του διαγωνισμού ήταν ο Χρήστος Παπαγεωργίου που εργάζεται στην μπυραρία BrauHaus στην Φιλαδέλφεια. Την τριάδα συμπλήρωσαν ο έμπειρος Ντένις Καλογερίας απ την Ζάκυνθο και νεαρός Γιάννης Βλάχος που εργάζεται στο Enzo De Cuba στο Περιστέρι.

Στην HoReCa έδωσαν το παρών η Αθηναϊκή Ζυθοποιία με νέα προϊόντα, όπως την Βέλγικη Aflligem, την Amstel Free και βέβαια την ΑΛΦΑ Strong. Αντίστοιχη ήταν η παρουσία της Ζυθοποιίας