Έρχεται η Fix RoyaleΑπό τον Ν. Ραδίση

Στην πρόσφατη HoReCa, κατά την περιήγηση μου στους διαδρόμους της πρώτης αίθουσας, ήρθα σε επαφή με περίπτερα που εξέθεταν γνωστές και αγαπημένες μπύρες, όπως την Pilsner Urquell ή την ΝΗΣΟΣ.

Ανάμεσα στις νέες μπύρες που δοκίμασα ήταν και η νέα μπύρα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας. Πιο γνωστή σαν μπύρες ΦΙΞ. Η νέα μπύρα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίιας είναι μια νέα πρόταση στις μπύρες εγχώριας παραγωγής καθώς δεν πρόκειται για μια ακόμα Lager ή Pilsner. Η νέα μπύρα είναι μια «βασιλική» Weiss, όπως δηλώνει και το όνομα της. Η Fix Royale, θα είναι διαθέσιμη προς τα τέλη Μαρτίου.

Η παρτίδα που διατέθηκε στην HoReCa ήταν μια μπύρα λίγο βιαστική, μιας που ο σκοπός της εταιρείας ήταν να παρουσιάσουν το νέο προϊόν στο πολυπληθές κοινό της HoReCa. Στιλιστικά, θα κυκλοφορήσει σε φιάλη 500ml, με παραδοσιακό ύφος, κάτι που θυμίζει αρκετά και η ετικέτα της.

Η ετικέτα, θυμίζει αρκετά βασιλικό θυρεό, στον οποίο αποτυπώνονται η ελληνική σημαία, ένας αρχαίος ελληνικός κίονας, σιτάρι και ένα βόδι. Αυτά φυλάσσονται από δυο χρυσά λιοντάρια και όλο μαζί φέρουν μια κορώνα στο άνω μέρος.

«Η FIX Royale, αντιστοιχεί στη γνήσια συνταγή μιας λευκής, σταρένιας μπύρας, με ελληνικό κριθάρι, πλούσιας σε θρεπτικές αξίες και με φρουτώδες μπουκέτο αρωμάτων. Με αρμονικό συνδυασμό χρωμάτων και αμιγώς ελληνικών στοιχείων, που αποπνέονται και από την ταυτότητα του προϊόντος, η FIX Royale μυεί τους καταναλωτές στην ιεροτελεστία της καθημερινής ολοκληρωμένης απόλαυσης.» σύμφωνα με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία.

Θα τονίσω ότι η μπύρα, έχει προοπτικές. Δεν έχει το έντονο άρωμα μπανάνας ή ροδάκινου που έχουν άλλες. Το σιτάρι είναι αισθητό, ωστόσο η μπύρα δεν μοιάζει απόλυτα έτοιμη, κάτι που δικαιολογείται απ την βιασύνη για την παρουσίαση. Θεωρώ ότι στο τέλος του μήνα η μπύρα θα έχει αποκτήσει ακόμα καλύτερο χαρακτήρα. Χρειάζεται υπομονή και βέβαια δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα να συγκρίνουμε την Fix Royale με αντίστοιχες Weiss απ την Γερμανία. Το ότι ανήκει στις «σιταρένιες» δεν την καθιστά αμέσως συγκρίσιμη με κορυφαίες και παραδοσιακές ετικέτες, όπως η Weihenstephan ή η Erdinger.

Ως τότε μπορούμε να απολαμβάνουμε τις αγαπημένες μας μπύρες απ την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, την Fix Hellas και της Fix Black ή βέβαια κάποια απ τις πολλές Weiss που εισάγονται στην ελληνική αγορά.

Σύντομα στο House of Wine θα μπορείτε να βρείτε μπύρες που ταιριάζουν στο προφίλ των οινόφιλων και πραγματικά αποτελούν μια εκλεκτή πρόταση για κάθε φίλο του HOW.

Stay tunned..


Νικολά Ραδίσης