Μέχρι το τέλος του κόσμου… Από τον Γ. Μιχαήλο


Ορισμένοι άνθρωποι με ‘κολλάνε’ στον τοίχο… Σαφέστατα και δεν μιλάω για τους ‘υποψιασμένους’ οινόφιλους, από τους οποίους περιμένω ψαγμένες ερωτήσεις, γύρω από το κρασί, αλλά για άλλους, χωρίς ιδιαίτερη σχέση με το αντικείμενο, οι οποίοι παρόλα αυτά καταφέρνουν να μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Πίνοντας λοιπόν καφέ, παρέα με τον φίλο μου Παύλο, την δεύτερη ημέρα της νέας χρονιάς και ενώ έχω αποφασίσει να ετοιμάσω για το House of Wine, έναν απολογισμό για το 2011, ήρθε από την πλευρά του η ερώτηση ‘βόμβα’, η οποία κατάφερε τελικά να ανατρέψει όλα τα σχέδια μου. ‘Έχεις σκεφτεί κάποια επιθυμία σου σε σχέση με το κρασί, την οποία θα ήθελες να πραγματοποιήσεις, μέχρι να έρθει το τέλος του κόσμου;’ .

Η αρχική μου ευδιαθεσία, λέγοντας του ότι έχουμε χρόνο ακόμα μέχρι εκείνη την ημέρα, κόπηκε απότομα όταν με ενημέρωσε, ότι το τέλος του κόσμου, σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια πλησιάζει, για την ακρίβεια ορίζεται στις 22-12-2012. ‘Μα καλά που ζω;’Γιατί εγώ δεν είχα ακούσει τίποτα;’ .

Ο πανικός είναι ένα συναίσθημα το οποίο δεν με καταλαμβάνει εύκολα, αλλά αυτό ομολογουμένως δεν ίσχυσε και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Για να είμαι ειλικρινής , δεν φοβήθηκα το πιθανολογούμενο, επ