Στιγμές από την βδομάδα που πέρασε Από τον Γ. Μιχαήλο


Τόσο δυσάρεστα , όσο και ευχάριστα νέα είχε η εβδομάδα που πέρασε γύρω από το κρασί, τουλάχιστον όπως τη βίωσα εγώ από την μεριά μου. Ελπίζω η δική σας εβδομάδα να ήταν μόνο ευχάριστη και να είχατε όμορφες εμπειρίες.

5. Τέλος εποχής για το Cellier le Bistrot


Όχι πως δεν το γνωρίζαμε από καιρό, αλλά όταν έρχεται και το δελτίο τύπου που ανακοινώνει επίσημα το κλείσιμο του ιστορικού Cellier le Bistrot στο κέντρο της Αθήνας, που για χρόνια αποτέλεσε ένα ‘ναό’ για το κρασί, λογικό είναι να αισθανόμαστε θλίψη. Από το τέλος του Φλεβάρη το μαγαζί της Πανεπιστημίου ‘κατεβάζει τα ρολά’, με όλα αυτά τα γεγονότα που συμβαίνουν εδώ και καιρό στο κέντρο, σίγουρα να έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφαση της εταιρίας του κυρίου Καρακώστα. Και επειδή κάθε τέλος και μια νέα αρχή, το χαμόγελο επανήλθε στα χείλη μου όταν την ίδια μέρα αγαπημένη μου φίλη από το χώρο, μου ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει καινούριο wine bar, επίσης στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας. Το να πω ότι έχω μεγάλες προσδοκίες περιττεύει. Λεπτομέρειες λίγο αργότερα, αφού ακόμα το όλο project δεν είναι ανακοινώσιμο.

4. Parker εναντίον Ελλήνων


Μέχρι και οι ‘Θεοί’ κάνουν λάθη από ότι φαίνεται τελικά. Και ενώ διανύαμε μια περίοδο θα έλεγα μέσα στα ‘σιρόπια’, με τον πασίγνωστο οινοκριτικό Robert Parker, να ανεβάζει τις βαθμολογίες του στα Ελληνικά κρασιά, μοιράζοντας τα 90αρια και βάλε, τον τελευταίο καιρό απλόχερα, αναγνωρίζοντας την αλματώδη αύξηση στην ποιότητα των Ελληνικών κρασιών, ήρθε η ώρα του ‘ξενερώματος’ και της ‘απομυθοποίησης’, μέ