Ένα ψυγείο για τα ερυθρά μας Από τον Γ. Μιχαήλο



Πόσο να αντέξω ακόμα (μαζί με αρκετούς από εσάς παρέα) το ‘μαρτύριο’ στο οποίο μας υποβάλλει καθημερινά μέσω της facebook σελίδας του House of Wine, ο ιδιαιτέρως αγαπητός κατά τα άλλα Τάσος Πικούνης; 38.8ο C…39.9ο C και μέσα στη βδομάδα και 40άρια για όλους εμάς στο κλεινόν άστυ και εκείνος στην Τσαγκαράδα να μας βομβαρδίζει με φωτογραφίες από τα γεμιστά της κυρίας Χριστίνας, πλάι σε δροσερά λευκά και ροζέ κρασιά και φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Και για να είμαι ειλικρινής παρά τις επαναλαμβανόμενες οχλήσεις μου, ακόμα και τα απειλητικά μηνύματα μου περί αποκλεισμού του από τους ‘mutual’, φαίνεται να συνεχίζει ακάθεκτος. Κολοκυθάκια βραστά από το μποστάνι, γεμιστοί κολοκυθοκορφάδες, σαγανάκι τυρί, γεμιστές ντομάτες και πιπεριές, Λιγάς Ροζέ, Σαντορίνη Σιγάλα, Πλαγιές Γερακιών λευκό και τα ‘σπασμένα’ όπως πάντα να τα πληρώνει η μάνα μου, στην οποία ζήτησα με τέτοια ανυπόφορη ζέστη να μαγειρέψει γεμιστά. Σάμπως οι μανάδες μας δεν είναι αυτές που πάντα πληρώνουν τη ‘νύφη’;