Την γλύκα τους να έχετεΑπό τον Γ. Μιχαήλο


Έχω την αίσθηση ότι κανένας ‘σοβαρός’ καταναλωτής, παραδοσιακός λάτρης τανικών ερυθρών κρασιών (βλέπε Ξινόμαυρο, Barolo, νεαρά Bordeaux και διάφορα άλλα) δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτεί ότι τα γλυκά κρασιά είναι σοβαρά κρασιά, πόσο δε μάλιστα ότι τα καταναλώνει. Ίσως μία τέτοια δήλωση από την πλευρά μου να ενισχύεται από το γεγονός ότι σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που παράγει εδώ και άπειρα χρόνια μερικά από τα καλύτερα γλυκά κρασιά του πλανήτη, αυτά δεν κατάφεραν να βρουν ποτέ την αποδοχή που τους αξίζει.

Ρίξτε μία ματιά στις τελευταίες βαθμολογίες του Mark Squires, για λογαριασμό του Robert Parker και θα αντιληφθείτε για τι είδους κρασιά σας μιλάω. Ο Mark Squires έδωσε πολύ πρόσφατα 95ppts (Parker Points) στο Vinsanto του Αργυρού 12ετούς παλαίωσης και στο Anthemis του συνεταιρισμού της Σάμου, καθώς επίσης και 93ppts στο Nectar του συνεταιρισμού. Φυσικά έχουν προηγηθεί οι 96ppt για το