Αν, λέω αν...Από τον Γ. Μιχαήλο


Αν το Μοσχοφίλερο ήταν γυναικείο άρωμα θα ήταν το Daisy Eau so Fresh του Marc Jacobs. Μια οσφρητική ωδή στη χαρά. Ανάλαφρο, παιχνιδιάρικο, ξεσηκωτικό, με νότες λουλουδιών, εσπεριδοειδή και musky. Ένα κρασί που μπορεί δοκιμάζοντας το εύκολα να σου αλλάξει τη διάθεση.

Αν το Ασύρτικο ήταν ζώδιο θα ήταν σίγουρα Αιγόκερως. Περισσότερο αυστηρό, σοβαρό με δύναμη και μια καλή θέση στη παγκόσμια κοινότητα του κρασιού την οποία και φιλοδοξεί να αναπτύξει ακόμα περισσότερο. Τα Ασύρτικο διαθέτει τη μεγάλη ικανότητα του Αιγόκερου να περνάει μέσα από στερήσεις, δοκιμασίες και να αντέχει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ευδοκιμεί δίνοντας σπουδαία κρασιά στο αφιλόξενο περιβάλλον της Σαντορίνης.

Αν το Riesling ήταν αυτοκίνητο θα είχε την ιδιαίτερη μορφή του Audi A2… Ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα που έφτιαξε ποτέ η αυτοκινητοβιομηχανία της Audi με κορυφαία ποιότητα, υψηλότατη τεχνολογία, ξεχωριστό χαρακτήρα που θαύμασαν όλοι αλλά ελάχιστοι μπήκαν στο κόπο να το αγοράσουν. Ένα από τα καλύτερα σταφύλια του κόσμου που εμπορικά δυσκολεύεται πολύ.

Από την άλλη αν το Sauvignon Blanc ήταν αυτοκίνητο θα ήταν Mini Cooper… Γκαζιάρικο, μοδάτο με τρομερά ελκυστικό χαρακτήρα, εξωστρεφές και νεανικό… Ικανό να ξετρελάνει με τα αρώματα του μυημένους και αμύητους στο κρασί.

Αν το Chardonnay ήταν τραγουδίστρια της pop θα είχε το πρόσωπο της Μαντόνα. Διαχρονικό, πάντα μέσα στη μόδα, με τεράστια εμπορική επιτυχία, διαθέτοντας την ασύλληπτη ικανότητα της να προσαρμόζεται και να αλλάζει πρόσωπο από εποχή σε εποχή, καθορίζοντας τις παγκόσμιες τάσεις κάθε φορά.

Αν η Μαλαγουζιά ήταν παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής δεν θα ήταν άλλη από την Ελένη Μενεγάκη. Εκρηκτική, ζουμερή, παιχ