Tο απόλυτο food-porn: Κρασί και σοκολάταΑπό τον Γ. Μιχαήλο


Περνάω το δικό μου σύνδρομο στέρησης... Αυτή η άτιμη η γαστρίτιδα που με ταλαιπωρεί εδώ και μερικές μέρες κατάφερε να με απομακρύνει, έστω και προσωρινά, από δυο πολύ μεγάλες μου αγάπες.

Το κρασί και την σοκολάτα…

Και όσον αφορά το κρασί έχω ήδη κάνει τις παρασπονδίες μου, δοκιμάζοντας δειλά δειλά και με μέτρο μερικά πραγματάκια, αλλά σας ορκίζομαι πως σοκολάτα δεν έχω βάλει ακόμα στο στόμα μου. Εξάλλου ήταν το πρώτο πράγμα που μου απαγόρευσε ρητά-χωρίς κανένα ίχνος συμπόνιας-ο γιατρός.

Δεν έχεις και πολλές επιλογές σε ανάλογες περιπτώσεις. Όταν κάτι σου λείπει πραγματικά- οι chocoholic νομίζω μπορείτε να με νιώσετε-θέλεις συνέχεια να μιλάς για αυτό. Τη σκέφτομαι καθημερινά, κάνω όνειρα για συνδυασμούς της με διαφορετικά κρασιά, και ελπίζω τουλάχιστον ότι μέχρι του Αγίου Βαλεντίνου που έχει την τιμητική της, θα έχω πάρει το οκ του γιατρού. Έτσι και αλλιώς ο συνδυασμός εκείνου του λαχταριστού brownie σοκολάτας με τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και σάλτσα toffee-που ψευδώς επικαλέστηκα ότι έφτιαξα με τα χεράκια μου- με το 10άρι Tawny Port Quinta de Ervamoira που αγόρασα από το House of Wine για να εντυπωσιάσω πέρσι τη μέρα του