Με τι κρασί να μαγειρέψω; Από τον Γ. Μιχαήλο


Μου πήρε πολύ καιρό να πείσω τη μάνα μου όταν μαγειρεύει τον κιμά για τα αγαπημένα μου μακαρόνια να μη βάζει ότι κρασί (ξύδι δηλαδή) στέλνει κάποιος θείος από το σπιτικό του βαρέλι, αλλά να ανοίγει το συντηρητή, να διαλέγει μια φιάλη και να σερβίρει από αυτή ένα ποτήρι. Πάντα υπάρχει βέβαια μέσα μου το άγχος μη τυχόν και ανοίξει τη λάθος φιάλη, κάποια δηλαδή από εκείνες που φυλάω ως κόρη οφθαλμού. Από την άλλη βέβαια, τις καταχωνιάζω τόσο βαθειά στο συντηρητή, που έως τώρα δόξα το Θεό δεν έχω βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.