Γιορτές έρχονται... Ας μιλήσουμε για ΑφρώδηΑπό τον Γ. Μιχαήλο


Το να ξεπεράσουμε το παρατεταμένο hangover που μας προκάλεσε η ατελείωτη οικονομική κρίση ξέραμε πως δε θα είναι εύκολο... Και ενώ από τη δική μου πλευρά μετράω ακόμα έκτη χρονιά ύφεσης στη δεξιά μου τσέπη, εκεί που βάζω το πορτοφόλι μου δηλαδή, είναι η πρώτη φορά μετά από καιρό που ξεκινάω να μιλήσω για αφρώδη κρασιά πιο χαλαρά και χωρίς τις ανάλογες ενοχές. Λέτε κάτι στο κλίμα έστω και αμυδρά να αλλάζει;

Δεκέμβρης μπαίνει και η δίψα του κόσμου για αφρώδη κρασιά αρχίζει να κορυφώνεται. Μπορεί οι σαμπάνιες να είναι ακόμα ακριβές για τις τσέπες μας και όλο και πιο σπάνια να τις συναντάς σε λίστες εστιατορίων ακόμα και αυτή την εποχή του χρόνου, ωστόσο έχει ανέβει η ζήτηση για εναλλακτικούς τύπους αφρωδών κρασιών.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η συγκεκριμένη κατηγορία έχει δυναμώσει σημαντικά, παίρνοντας μερίδιο από τις πωλήσεις σαμπάνιας αλλά παρουσιάζοντας και αρκετά καινοτόμα καινούρια προϊόντα, όπως αφρώδη για σερβίρισμα με πάγο, ή αρωματισμένα αφρώδη, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται και μια αυξημένη