Από την Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS

Η καθιερωμένη έκθεση με τα αφρώδη κρασιά, ο ‘Αφρός & Φυσαλίδες’, έγινε και φέτος (λίγο νωρίτερα βέβαια από τις άλλες χρονιές) την Κυριακή που μας πέρασε, στην Μεγάλη Βρετανία. Δεν είχε την προσέλευση των περασμένων χρόνων, αλλά όσοι πήγαμε είχαμε όμως την ευκαιρία να δοκιμάσουμε άνετα όλα τα κρασιά και να ανακαλύψουμε διαμαντάκια!Όταν ξεκίνησε αυτή η έκθεση, τα Ελληνικά αφρώδη μετριόντουσαν στα δάχτυλα του ενός χεριού. Φέτος τα Ελληνικά κρασιά ήταν περισσότερα από τα εισαγώμενα και η ποιότητα τους καλύτερη από ποτέ! Οι περίφημες Σαμπάνιες πιο λίγες από κάθε άλλη χρονιά με μόλις 4 brands να έχουν παρουσία. Αν και στα 'πηγαδάκια' οι συζητήσεις ήταν γύρω από το θέμα του φόρου που επεβλήθη στο κρασί, οι Έλληνες παραγωγοί ήταν εκεί, προβληματισμένοι αλλά και απτόητοι ταυτόχρονα, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν να προσπαθούν.


Έτσι για φέτος, αν και απολαύσαμε όλα τα κρασιά που δοκιμάσαμε, ξεχωρίσαμε 6 Ελληνικά αφρώδη! Κρασιά σε όλα τα στυλ και σε όλες τις τιμές, φτιαγμένα με την παραδοσιακή μέθοδο όπως οι Σαμπάνιες, ημίγλυκα ημιαφρώδη όπως τα Moschato D' Asti, αλλά και απλά ξηρά φρουτώδη όπως τα Prosecco.


- Παράγκα Sparkling: Ένα σούπερ ευχάριστο και φρουτώδες αφρώδες κρασί από το Κτήμα Κυρ Γιάννη, για όλες τις ημέρες, όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις με λιγότερο από 9 ευρώ!

-