Χειμωνιάτικα Οινικά ταιριάσματα
Από την Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS

Εκτός από το τι μας αρέσει, οι διατροφικές μας συνήθειες επηρεάζονται και από τις θερμοκρασίες που επικρατούν. Το καλοκαίρι αναζητάμε ελαφριά φαγητά για να ‘μετριάσουμε’ την ζέστη και τον χειμώνα πλούσια φαγητά που θα μας ζεστάνουν. Θα μου πείτε ότι, ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει… αλλά όπως και να έχει, υπάρχουν φαγητά που τραβιούνται καλύτερα τους κρύους μήνες από ότι τους ζεστούς.

Πάμε να δούμε 7 καθημερινά φαγητά που ‘τραβιούνται’ αυτή την εποχή, σχεδόν όλα ‘μαμαδίστικα’ και φυσικά από την Ελληνική κουζίνα.

Ξεκινάμε με τα ελαφριά, την σαλατούλα και τις σουπίτσες για να κάνουμε και διατροφή!

Βραστά λαχανικά:

Το μπρόκολο και το κουνουπίδι, δύο κατεξοχήν χειμωνιάτικα λαχανικά, αποτελούν συχνά τη σαλάτα του καθημερινού μας τραπεζιού. Αν θελήσουμε να φάμε μόνο μια τέτοια σαλάτα με μπόλικο λεμονάκι, απαιτείτε ένα ποτήρι κρασί, για να πούμε ότι 'φάγαμε'. Αυτό, δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο, εκτός από ένα Sauvignon Blanc. Από τον Λίγηρα (