Κρασί και Διατροφή... ή κάνει το κρασί καλό;
Από την Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS

Μπορεί το κρασί να είναι αναπόσπαστο μέρος της Μεσογειακής διατροφής? Κατά καιρούς έχουμε ακούσει πολλά για το κρασί και την διατροφή. Ποια από αυτά είναι αλήθεια, ποια είναι μύθοι και ποια έχουν δύο όψεις?

Για να πάρουμε αυτές τις απαντήσεις και να λύσουμε τις απορίες μας, συναντήσαμε την Αστερία Σταματάκη και την βομβαρδίσαμε με ερωτήσεις. Η Αστερία είναι πτυχιούχος ΔιαιτολόγοςΔιατροφολόγος και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στον τομέα της “Κλινικής Διατροφής” του τμήματος επιστήμης Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου και διατηρεί γραφείο στο Νέο Ψυχικό, ενώ είναι εκπαιδεύτριαεισηγήτρια σεμιναρίων σε θέματα Διατροφής στο Ανοιχτό Ίδρυμα Eκπαίδευσης. Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Γνωρίστε τα ελληνικά super foods” (εκδόσεις Διόπτρα) και του βιβλίου “To αλφαβητάρι της παιδικής διατροφής”. Έχει υπ