7 κρασιά εκτός από Ξινόμαυρο για τον Οβελία
Από την Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS

Το Ξινόμαυρο ταιριάζει με τον οβελία! Το έχουμε γράψει αρκετές φορές, τόσο που είναι κλισέ πια! Η υψηλή οξύτητα του κρασιού μπορεί να σβήσει την λιπαρότητα του αρνιού ενώ ταυτόχρονα το λίπος του κρέατος θα απαλύνει τις τανίνες του κρασιού! Έτσι λοιπόν, αν επιλέξετε ένα Ξινόμαυρο όπως η Ράμνιστα και η Νάουσα Μαρκοβίτη ή ένα χαρμάνι με Ξινόμαυρο όπως η Ραψάνη Επιλεγμένη ή η Γουμένισσα Χατζηβαρύτη είναι δεδομένο ότι θα δέσουν πολύ όμορφα με το αρνάκι σας.

Τι γίνεται όμως με όσους δεν θέλουν Ξινόμαυρο, είτε επειδή δυσκολεύονται με τον τανικό χαρακτήρα αυτών των κρασιών είτε γιατί θέλουν να δοκιμάσουν και άλλα κρασιά, είτε γιατί θέλουν να προσφέρουν περισσότερες επιλογές στους καλεσμένους τους? Το αρνάκι ή το κατσικάκι είναι από τα κρέατα που βρίσκουν εύκολα φίλους σε πολλές ποικιλίες ή στυλ κρασιών. Έτσι, οι επιλογές για τον παραδοσιακό οβελία και όλες τις άλλες νοστιμιές που θα βγουν στο Πασχαλινό τραπέζι αλλά και σε αυτό της Ανάστασης είναι πολλές! Και από τον Ελληνικό και από τον διεθνή αμπελώνα! Αρκεί τα κρασιά που θα επιλέξουμε να έχουν υψηλή οξύτητα και σχετικά μέτριο σώμα.

Σας προτείνω λοιπόν 7 διαφορετικά κρασιά, όπου δεν συμμετέχει το Ξινόμαυρο αλλά έχουν όλα τα ‘εφόδια’ για να πάρουν θέση στο Πασχαλιν