Από Θεσσαλονίκη στην καρδιά του Ξινόμαυρου
Από την Ροδή Τζανή

Σε μία υπέροχη εκδρομή, άψογα οργανωμένη από την Μαρία Νέτσικα και την Wine Plus, είχαμε την χαρά να συμμετάσχουμε 45 μέλη του Wine Club THESSALONIKI'96, την Κυριακή στις 24 Νοεμβρίου. Ξεκινήσαμε λοιπόν από την όμορφη πόλη μας και με προορισμό την επίσης πανέμορφη Νάουσα επισκεφτήκαμε δύο οινοποιεία και ένα από τα καλύτερα εστιατόριά της.

Πρώτη στάση το κτήμα Αργατία στο Ροδοχώρι, σε υψόμετρο 540 μ, και σε απόσταση 12 χλμ. από τη Νάουσα, την καρδιά της ομώνυμης αμπελουργικής ζώνης. Εκεί μας περίμεναν οι δημιουργοί του οινοποιείου Χαρούλα Σπινθηροπούλου και Παναγιώτης Γεωργιάδης, που μας καλοδέχτηκαν όσο πιο ζεστά μπορούσαν και μας ξενάγησαν στο οινοποιείο τους. Μας μίλησαν για τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας και τα «μυστικά» της παραγωγής κρασιού και έπειτα δίπλα στο αναμμένο τζάκι και μπροστά σε μία άπλετη θέα από αμπέλια δοκιμάσαμε τρία από τα κρασιά του κτήματός τους. Το Αργατία λευκός από ασύρτικο, μαλαγουζιά, αθήρι του 2012, το Αργατία ερυθρός από ξινόμαυρο, νεγκόσκα, μοσχόμαυρο, μαυροδάφνη του 2011 και το ξινόμαυρο του 2009. Κρασιά αξιόλογ