Πως νομίζετε ότι αποθηκεύουμε τα κρασιά μας; Γράφει ο Sommelier 



Πριν από λίγες μέρες, πήραμε ένα email φίλου στα πλαίσια της υπηρεσίας προς φίλους και πελάτες μας "Ρωτήστε μας για το κρασί". Που αφού ρωτούσε για την παλαίωση του κρασιού στο μπουκάλι και την "απαίτηση" θερμοκρασίας 12-14 βαθμών C, αναρωτιόταν σε τις συνθήκες είχε μέχρι την αγορά του διατηρηθεί το κρασί και κατέληγε με την φράση "ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ 12-14 ΒΑΘΜΟΥΣ C." (Τόσο η ερώτηση όσο και η απάντησή μας δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες μας "Ρωτήστε μας για το κρασί").

Σε μιά πρώτη ανάγνωση, να ομολογήσουμε ότι κάπως ...εκνευριστήκαμε! Πώς προέκυπτε αυτό το " ΝΟΜΙΖΩ..." του φίλου μας;

Επειδή όμως αφ' ενός ο ...πελάτης έχει πάντα δίκιο, αφ' ετέρου επειδή καθίσαμε και το σκεφτήκαμε, διαπιστώσαμε ότι το ερώτημα του φίλου μας και η προφανής αμφισβήτησή του για τις συνθήκες αποθήκευσης των κρασιών μας ήταν απόλυτα δικαιολογημένη.

Και ήταν, για δύο βασικούς λόγους: Ο πρώτος, γιατί οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις των φίλων του κρασιού σχετικά με τον τρόπο αποθήκευσής των κρασιών γενικά δικ