Κρασί και ...πούρα; Γράφει ο Sommelier Πάντα μας αρέσουν οι νέες, πρωτότυπες ιδέες... και όταν έχουν να κάνουν με το κρασί, πετάμε τη σκούφια μας!

Συνήθως οι διάφορες γευσιγνωσίες συνοδεύονται από φαγητά, πλατώ τυριών, πιάτα και γεύσεις με τις οποίες ταιριάζουν τα κρασιά που δοκιμάζουμε. Και πολύ συχνά έχουμε πει πως το κρασί δεν είναι φτιαγμένο να πίνεται μόνο του, αλλά με συνοδεία φαγητού, του κατάλληλου, βέβαια, φαγητού. Προς αυτή την κατεύθυνση, εμείς στο House of Wine έχουμε αφιερώσει ατέλειωτες ώρες δοκιμών, ταιριασμάτων, περιγραφών κλπ. κλπ., έτσι ώστε να συνιστούμε σε εσάς, τους φίλους μας τα καλύτερα κρασιά για τα διάφορα πιάτα.

Αλλά... φαίνεται ότι οι συνδυασμοί του κρασιού δεν σταματούν στο φαγητό... στις ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε πιο ...εξειδικευμένους συνδυασμούς, που μας βεβαιώνουν ότι είναι εξ' ίσου απολαυστικοί.

Γνωρίστε λοιπόν τους συνδυασμούς κρασιών με ...πούρα! Είναι της μόδας, και πολλά εξειδικευμένα και σοφιστικέ καταστήματα πούρων προσφέρουν πια συστηματικά αυτού του είδους την απόλαυση. Γιατί, όπως μας λένε όσοι το έχουν δοκιμάσει, είναι πράγματι μεγάλη απόλαυση!

Ο Russell Daniels, ιδιοκτήτης του καταστήματος "Stogies Cigar Lounge" στην Καλιφόρνια μας βεβαιώνει ότι οι μηνιαίες εκδηλώσεις ταιριάσματος κρασιών και πούρων που διοργανώνει είναι εξαιρετικά δημοφιλείς. "Τα πούρα" μας λέει, "μπορεί να είναι όσο πολύπλοκα είναι τα κρασιά... ίσως και περισσότερο". Και συνεχίζει, προσπαθώντας προφανώς να βγάλει από το μυαλό μας την συνήθη "αντικαπνιστική" αντίδραση: "Το πούρο είναι σαν το κρασί. Δεν είναι συνήθεια, όπως το τσιγάρο, είναι απόλαυση, είναι γεύση και άρωμα, είναι χαλάρωση..."

Συνήθως οι μηνιαίες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν το ταίριασμα τριών ερυθρών και τριών λευκών κρασιών με πούρα των οποίων οι γεύσεις και τα αρώματα ταιριάζουν και ενισχύουν αυτά των κρασιών.

Στην εξαιρετικά αυστηρή Καλιφόρνια σε θέματα καπνού, οι εκδηλώσεις αυτές είναι από τις ελάχιστες στις οποίες ο καπνός δεν επιτρέπεται απλά, αλλά επιβάλλεται! Εδώ βέβαια, τέτοια ...στερητικά σύνδρομα οι δικοί μας καπνιστές δεν έχουν ώστε τέτοιες εκδηλώσεις να είναι αναγκαίες. Μπορεί όμως να είναι πολύ ευχάριστες για όσους αγαπούν και το κρασί και τα πούρα... και από όσους γνωρίζω, υποθέτω ότι θα πρέπει να είναι αρκετοί οι φίλοι κρασιού και πούρων.

Λέτε να δοκιμάσουμε κάτι τέτοιο και εδώ;

Μια εκδήλωση ταιριάσματος καλών κρασιών και πούρων, κάποιο χειμωνιάτικο βράδυ, σε κατάλληλο χώρο, με τζάκι, βαθιές δερμάτινες πολυθρόνες... με συνοδεία live τζαζ...

Αρχίστε να δηλώνετε συμμετοχή, και ...βλέπουμε... Όπως είπαμε και στην αρχή, μας αρέσουν οι νέες, πρωτότυπες ιδέες...