Η πολυπλοκότητα στο κρασί: Το παράδειγμα του Chardonnay Γράφει ο Sommelier 



"Πολύπλοκο ερυθρό κρασί παλαίωσης, σαρκώδες και ζεστό...", "φρουτώδες πολύπλοκο κρασί με ωραίες ζωικές νότες...", "Πολύπλοκο κρασί για καλό φαγητό...", "Ένα ισχυρό και πολύπλοκο κρασί..."

Πόσες φορές δεν έχουμε διαβάσει ή ακούσει τις παραπάνω εκφράσεις ή παρόμοιες... και έχουμε συνδυάσει το "πολύπλοκο" με το καλό, αξιόλογο κρασί.

Είναι όμως πάντα έτσι;

Πρώτα απ' όλα, τι είναι πολυπλοκότητα στο κρασί;

Η πολυπλοκότητα δεν είναι κάτι απτό, κάτι